FRANKFURT AM MAIN, GERMANY - NOVEMBER 02: Head coach Niko Kovac of Muenchen reacts during the Bundesliga match between Eintracht Frankfurt and FC Bayern Muenchen at Commerzbank-Arena on November 02, 2019 in Frankfurt am Main, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

OTVORENO O ODLASKU KOLEGE

'NEMAŠ ŠANSE AKO IGRAČI TO NE ŽELE RADITI ZA TEBE' Ugledni trener komentirao smjenu Nike Kovača koja je i dalje vruća tema u njemačkim medijima

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 12.11.2019. u 19:20

 • Smjena Nike Kovača u njemačkim medijima i dalje je vruća tema iako je otad prošlo već devet dana.

  Na odluku bavarskog velikana da smjeni Kovača osvrnuo se i Julian Nagelsmann, trener RB Leipziga. On je konkretno komentirao izjavu Bayernovpg šefa Ulija Hoenessa koji je rekao da su smjeni hrvatskog trenera kumovali igrači.

  "Postojale su određene struje u momčadi koji nisu željele da Niko Kovač ostane na trenerskoj poziciji. Upravo iz tog razloga, zbog želje naših nogometaša, vodstvo je moralo reagirati u skladu s tim", izjavio je Hoeness.

  "Moć igrača je iznimno velika, nemaš nikakve šanse ako igrači ne žele igrati za tebe", rekao je Nagelsmann za njemačke medije.

  BERLIN, GERMANY - NOVEMBER 09: Head coach Julian Nagelsmann of Leipzig looks on prior to the Bundesliga match between Hertha BSC and RB Leipzig at Olympiastadion on November 9, 2019 in Berlin, Germany. (Photo by Matthias Kern/Bongarts/Getty Images)
  Matthias Kern/Bongarts/Getty Images

  Julian Nagelsmann

   

  "Stav igrača igra 4 do 5% u uspjehu. Kada su igrači iscrpljeni pitaju se za koga trče. Ako ne žele trčati za vas možete se početi pakirati", objasnio je Nagelsmann.

  Onda se opet vratio konkretno na Kovačevu situaciju.

  "Mislim da je Bayern podupirao Niku, ali u nekom trenutku, kada rezultati nisu dobri, tada je klubu lakše zamijeniti trenera nego dvanaestoricu igrača", objasnio je trener koji je i sam slovio kao kandidat za Bayernovu klupu 2018. godine prije dolaska Nike Kovača.

  Iz drugih medija