REUTERS/Michael Dalder
'NE POZNAJEM TE RIJEČI'

NIJEMCI MU VEĆ PRONAŠLI NASLJEDNIKA, A NIKO KOVAČ 'ODBRUSIO' NOVINARU NAKON NEUGODNOG PITANJA 'Možete li to dokazati?'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. studeni 2018. 19:21

Bivši hrvatski izbornik i aktualni trener Bayern Münchena Niko Kovač održao je press-konferenciju za novinare uoči okršaja protiv Benfice u Ligi prvaka. Nakon novoga kiksa u Bundesligi (rotiv pretposljednje momčadi prvenstva Fortune Düsseldorf najveći njemački klub odigrao je 3:3) mnogi su ga kritizirali, a mediji su puni napisa o njegovoj smjeni.

Kovač je na presici izgledao smireno i nije dizao tenzije. Izgledao je tek neznatno uznemiren zbog utakmice Lige prvaka protiv Benfice za koju mnogi njemački mediji tvrde da bi mu mogla biti posljednja.

Prokomentirao je i nedavni kiks koji se dogodio nakon serije neočekivano loših rezultata:

"Oni koji me poznaju znaju da sam oduvijek bio borac, cijeli svoj život. Riječi 'stati', 'odustati', 'dići bijelu zastavu' ne postoje u mome rječniku i uvjeravam vas da ću se uvijek boriti do samoga kraja.", izjavio je Kovač.

Također se osvrnuo i na riječi predsjednika bavarskoga giganta Ulija Hoenessa koji je nakon utakmice protiv Fortune izjavio:

"Igramo protiv Benfice u utorak i na toj će utakmici Niko Kovač sigurno biti trener. Nakon toga napravit ćemo analizu i zaključiti kako stojimo. Teško je zadržati mirnoću jer je ono što se danas dogodilo apsolutno neprihvatljivo. Momčad je bila nestabilna i tijekom utakmice imali smo priliku vidjeti amaterske i nečuvene pogreške. Moramo se zapitati zašto je gotovo svaki napad bio poguban po nas. Prvi pogodak koji smo primili - takve sam viđao samo u jeftinim filmovima."

Kovač je na to ustvrdio:

"To je istina, to je upravo ono što sam i ja rekao. Dopuštamo si golove koji se ne bi smjeli događati. Najviše mi žao Manua (Manuela Neuera) koji se osjećao kao da je dobio 20 udaraca na gol od kojih je morao intervenirati 17 puta. Hoeness je rekao sve i ja se u potpunosti slažem s njim."

Međutim, hrvatski se trener ne želi izvlačiti na ono što je bilo te je istaknuo da gleda na izazove koji dolaze:

"Nadam se da će dečki sada ići preko svojih granica u Ligi prvaka, ja sam gotovo uvjeren u to."

Novinarski upit ima li dobar odnos s igračima nije mu se svidio. Ta se teza neko vrijema provlači po njemačkim medijima.

"Možete li vi dokazati kako nemam dobar odnos s igračima? Razgovaram sa svojim igračima i oni mo kažu da imamo dobar odnos".

Niko Kovač nalazi se u iznimno teškoj situaciji sa samo devet bodova iz osam bundesligaških utakmica.

U prvenstvu je na tek petome mjestu na ljestvici pa se već naveliko priča o njegovu potencijalnom nasljedniku, a sve se češće spominje ime Arsenea Wengera. Dugogodišnji trener Arsenala trenutno je bez kluba, a u nekim kombinacijama mnogi kao Kovačevu zamjenu vide i velikog Zinedinea Zidanea.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 21:03