Bayern Munich/Handout via Reuters
STVARI SE VRATILE NA MJESTO

'NIKO I BAYERN SADA DIŠU KAO JEDAN' Njemački velikan otkrio na koji način je hrvatski trener preokrenuo situaciju u svlačionici

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. prosinac 2018. 19:18

Bivši hrvatski izbornik na klupi Bayerna Niko Kovač uspio je primiriti vruću atmosferu u Münchenu nakon turbulentnog uvoda u sezonu. Jedan od vodećih ljudi i legendarni nogometaš Bayerna Karl-Heinz Rummenigge smatra da je Kovač preokrenuo stvari u svoju korist nakon privatnih razgovora s nekim svojim igračima.

Igrači najuspješnijeg njemačkog kluba vraćaju se u formu, a to su i pokazali pobjedom protiv bivšeg Kovačeva kluba Eintrachta iz Frankfurta. Slavili su golovima Riberyja koji je dvaput tresao mrežu domaćih te pogotkom Rafinhe koji je prekrasnim lobom zaključio utakmicu. To je bila peta pobjeda zaredom što je unijelo mir među navijače i upravu. Time su se približili na šest bodova vodećoj Borussiji pa Kovač može predahnuti uoči nastavka sezone.

Rummenigge je uvjeren da je hrvatski strateg napravio izvrstan posao u trenucima kada mu je prijetio otkaz. Sabrao se i razgovarao s pojedinim igračima te su zajednički postavljenim ciljevima došli do zadovoljavajućeg rješenja.

"Bilo je iznimno važno dobro reagirati u tom trenutku, a to je Kovač sjajno odradio sa svojom momčadi.", izjavio je legendarni Nijemac.

"To je bila dobra utakmica, unatoč lošem početku u prvih 20 minuta. Nismo previše griješili i ubrzo smo se podigli u igri te napravili što smo htjeli. Igrali smo brzu igru s tek nekoliko dodira tako da protivnik nije mogao stvoriti visok pritisak. U posljednjim utakmicama počeli smo se dizati i to je ono što Bayern čini pobjednikom. Niko i ekipa sada opet dišu kao jedan.", zaključio je Rummenigge.

AMSTERDAM, NETHERLANDS - DECEMBER 12:  Niko Kovac, Manager of Bayern Munich looks on during the UEFA Champions League Group E match between Ajax and FC Bayern Muenchen at Johan Cruyff Arena on December 12, 2018 in Amsterdam, Netherlands.  (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Rezultati by SofaScore

Linker
17. travanj 2024 03:45