Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images
USUSRET KLASIKU

NIKO KOVAČ BRILJIRAO NA PRESICI UOČI VELIKOG KLASIKA NJEMAČKOG PRVENSTVA 'Osjećam li pritisak? Voditi Hrvatsku na SP-u bio je pritisak...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2018. 21:15

U subotu je u Dortmundu na rasporedu veliki derbi njemačkog nogometnog prvenstva između Borussije i Bayerna.

Uoči spomenutog ogleda na presici se pojavio Niko Kovač, trener Bavaraca koji za vodećom Borussijom zaostaje četiri boda nakon 10 odigranih kola.

"Sutra je na rasporedu klasik njemačkog prvenstva. To je prestižni duel koji nam puno znači. Želimo smanjiti zaostatak za Borussiom i siguran sam da ćemo pružiti dobru partiju", rekao je Kovač.

U slučaju poraza Bayern bi za liderom zaostao velikih sedam bodova, a njemački mediji već dulje vremena nagađaju o njegovoj potencijalnoj smjeni.

"Osjećam li pritisak? Tek smo u 11. kolu prvenstva. Borba za opstanak s Eintrachtom ili vođenje hrvatske reprezentacije na SP-u, to je bio pravi pritisak. Sutra se samo igra utakmica u kojoj ćemo uživati", objasnio je Kovač.

Ulogu favorita prepustio je Borussiji.

"Pa jasno je da je Dortmund favorit, oni su lideri na ljestvici, imaju četiri boda više od nas i mi ih moramo loviti. Sedam bodova bio bi veliki zaostatak, a jedan bod mali. Dortmund ima puno snaga i jako malo slabosti. Toliko malo da smo ih morali tražiti povećalom", nahvalio je Kovač sljedećeg suparnika.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 23:09