Soccer Football - Bundesliga - VfL Wolfsburg v Bayern Munich - Volkswagen Arena, Wolfsburg, Germany - October 20, 2018 Bayern Munich's Arjen Robben receives instructions from coach Niko Kovac REUTERS/Fabian Bimmer DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
REUTERS/Fabian Bimmer / REUTERS

Niko Kovač

VIŠE NEMA LJUTNJE?

NIKO KOVAČ DUHOVITO ODGOVORIO NA PITANJE O GURANJU NAJVEĆIH ZVIJEZDA NA KLUPU 'Da, podržao sam izbornika Njemačke...'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 22.10.2018. u 21:10

 • BAYERN Pobjeda u Wolfsburgu smirila je duhove u Münchenu, a njemački mediji ističu da dva velika imena nisu dobila niti minute

  Poslije pobjede u Wolfsburgu na ‘planetu Bayern’ ponovo je zavladao prividan mir. Istina, u Bildu nastavljaju otvorenog garda sukob s klubom iz Münchena, glavna priča nije pobjeda u Wolfsburgu i vrlo dobra igra, nego navodna ljutnja Francka Riberyja što je ostao bez minute u spomenutoj utakmici.

  Osvanuo je tako naslov kako je Francuz bez riječi napustio jučerašnji lagani trening i to prije posljednje vježbe. No, u zadnjoj rečenici teksta autor piše kako se čini da je to bila stvar dogovora Riberyja i trenera Kovača.

   

  Osim Riberyja, i Thomas Müller je ostao na klupi tijekom utakmice s Vukovima, no reprezentativac Njemačke nije zbog toga iskazao nimalo nezadovoljstva, naprotiv.

  - Trener ne mora uvijek objasniti sve svoje odluke, naš kadar je dovoljno širok i kvalitetan i ne možemo uvijek svi igrati. Trener je taj koji odlučuje, a mi ostali moramo održati zajedništvo, zato nema potrebe za bilo kakvim negativnostima - rekao je Müller, koji je i u njemačkoj reprezentaciji završio na klupi.

   

  Podrška Löwu

  - Da, podržao sam Löwa - uz smijeh je objasnio Niko Kovač, i onda nastavio u ozbiljnom tonu.

  - Moje odluke nemaju veze s bilo kojim igračem poimence, važno je da u datom trenutku igraju najspremniji, kako bi bili na najvišoj razini. Sada slijede utakmice svaka tri dana i nitko ne može biti na toj razini u svim utakmicama. Pokazali smo da, osim igračke klase, imamo i borbeni duh i na tom ćemo tragu nastaviti - zaključio je bivši izbornik hrvatske reprezentacije.

  Do sljedeće reprezentativne stanke, sredinom studenoga, Bayern će odigrati šest utakmica. Već u utorak gostuju kod AEK-a u Ateni u Ligi prvaka, potom idu Mainzu, zatim slijedi kup ogled u Rodinghausenu. Nakon toga Bayern prvo dočekuje Freiburg, potom stiže AEK i sve se završava velikim derbijem u Dortmundu, koji je na rasporedu 10. studenoga. Niz je to utakmica nakon kojih će mnogo toga biti jasnije o ovoj sezoni bavarskog velikana.

   

  Iz drugih medija