Niko Kovač
 REUTERS/Fabian Bimmer / REUTERS
VIŠE NEMA LJUTNJE?

NIKO KOVAČ DUHOVITO ODGOVORIO NA PITANJE O GURANJU NAJVEĆIH ZVIJEZDA NA KLUPU 'Da, podržao sam izbornika Njemačke...'

BAYERN Pobjeda u Wolfsburgu smirila je duhove u Münchenu, a njemački mediji ističu da dva velika imena nisu dobila niti minute
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 22. listopad 2018. 23:10

Poslije pobjede u Wolfsburgu na ‘planetu Bayern’ ponovo je zavladao prividan mir. Istina, u Bildu nastavljaju otvorenog garda sukob s klubom iz Münchena, glavna priča nije pobjeda u Wolfsburgu i vrlo dobra igra, nego navodna ljutnja Francka Riberyja što je ostao bez minute u spomenutoj utakmici.

Osvanuo je tako naslov kako je Francuz bez riječi napustio jučerašnji lagani trening i to prije posljednje vježbe. No, u zadnjoj rečenici teksta autor piše kako se čini da je to bila stvar dogovora Riberyja i trenera Kovača.

Osim Riberyja, i Thomas Müller je ostao na klupi tijekom utakmice s Vukovima, no reprezentativac Njemačke nije zbog toga iskazao nimalo nezadovoljstva, naprotiv.

- Trener ne mora uvijek objasniti sve svoje odluke, naš kadar je dovoljno širok i kvalitetan i ne možemo uvijek svi igrati. Trener je taj koji odlučuje, a mi ostali moramo održati zajedništvo, zato nema potrebe za bilo kakvim negativnostima - rekao je Müller, koji je i u njemačkoj reprezentaciji završio na klupi.

Podrška Löwu

- Da, podržao sam Löwa - uz smijeh je objasnio Niko Kovač, i onda nastavio u ozbiljnom tonu.

- Moje odluke nemaju veze s bilo kojim igračem poimence, važno je da u datom trenutku igraju najspremniji, kako bi bili na najvišoj razini. Sada slijede utakmice svaka tri dana i nitko ne može biti na toj razini u svim utakmicama. Pokazali smo da, osim igračke klase, imamo i borbeni duh i na tom ćemo tragu nastaviti - zaključio je bivši izbornik hrvatske reprezentacije.

Do sljedeće reprezentativne stanke, sredinom studenoga, Bayern će odigrati šest utakmica. Već u utorak gostuju kod AEK-a u Ateni u Ligi prvaka, potom idu Mainzu, zatim slijedi kup ogled u Rodinghausenu. Nakon toga Bayern prvo dočekuje Freiburg, potom stiže AEK i sve se završava velikim derbijem u Dortmundu, koji je na rasporedu 10. studenoga. Niz je to utakmica nakon kojih će mnogo toga biti jasnije o ovoj sezoni bavarskog velikana.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 06:43