Borussia
 REUTERS/Kai Pfaffenbach / REUTERS
UKLETA ALLIANZ ARENA

NIKO KOVAČ I BAYERN ZADALI SU IM UDARAC OD KOJEG ĆE SE DUGO OPORAVLJATI 'Kakve smo mi pogreške radili... to je bilo na razini mlađih kategorija'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 08. travanj 2019. 21:12

Allianz Arena postala je pravo stratište za nogometaše Borussije Dortmund. Niz je počeo 4. listopada 2015. kada je Bayern dobio 5:1, potom je 8. travnja 2017. slavio 4:1. Prije nešto više od godinu dana, točnije 31. ožujka prošle godine, Bavarci su zabili šest pogodaka, a nisu primili niti jedan, dok je prekjučerašnji ogled završio 5:0.

Dakle, u četiri posljednja gostovanja u Münchenu crno-žuta momčad je doživjela isto toliko poraza uz gol-razliku 2:20.

Ponovno je jedan od ‘krvnika’ bio njihov bivši napadač Robert Lewandowski, tek šesti igrač koji je u Bundesligi prešao granicu od 200 pogodaka. Zanimljivo, da je u posljednjih pet dvoboja Borussiji zabio čak 10 puta.

Mlađe kategorije

- Kakve smo mi pogreške radili, na razini mlađih kategorija - jasan je sportski direktor Borussije Michael Zorc, koji nije imao razumijevanja za nastup svojih igrača.

- Nismo ništa pokazali što bi nas svrstalo u red vrhunskih momčadi, naprotiv, imao sam osjećaj da nismo mentalno dorasli ovakvoj utakmici. Prvi gol primili smo nakon prekida, jednostavnije ne može, a drugi, bilo je to kao autogol. Kako onda pobijediti? - upitao se Zorc.

Zanimljivo da je upravo Kovač otkrio da su ciljali stopera Zagadoua, “on je uvijek sklon pogrešci”, a mladi Francuz jednostavno je poklonio loptu Lewandowskom, koji takve prigode ne propušta. No, ne smije se prst krivnje uperiti na njegovu adresu, puno krivnje za ovaj poraz snosi i Lucien Favre, te dvojac središnjih veznjaka Witsel i Delaney, koji su jednostavno bili pregaženi od Thiaga, Martineza i Müllera.

Borussia je htjela hitrim izlascima unositi nered u obrani domaćina. Uspjelo im je to samo jednom, u 6. minuti, Bruun Larsen i Reus s dva dvostruka dodavanja probili su lijevu stranu, kapetan Borussije sjajno je uočio usamljenog Dahouda, koji je sa 12 metara neometan pogodio vanjski dio vratnice. Bilo je to sve od Borussije u napadačkom dijelu.

- Lako je nakon utakmice biti pametan i reći da bi vjerojatno bilo bolje da smo igrali u rasporedu 4-4-1-1. Željeli smo dobiti dubinu i brzi izlazak, nažalost to nije funkcioniralo - rekao je Favre.

No, ne trebaju u Dortmundu klonuti duhom, ostalo je još 18 bodova u igri, uspiju li se izvući pouke iz ovog dvoboja možda na kraju titula ipak stigne na Westfalen.

- Sutra ili najkasnije u utorak svi ćemo na koncu shvatiti da zaostajemo samo jedan bod za liderom, vidjet ćemo kako će se sve rasplesti. Naravno da želimo biti prvaci, ali ako će oni na koncu biti ti koji će odnijeti trofej, naravno da ćemo im čestitati - zaključio je izvršni predsjednik Hans Joachim Watzke.

SPORTSKE NOVOSTI OD SADA I NA INSTAGRAMU! KLIKNI OVDJE

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 02:24