Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images
PIŠE DIE WELT

'NIKO KOVAČ JE ISTOVREMENO I POBJEDNIK I GUBITNIK' Ugledni njemački list objavio velik članak o spornom potezu koji je uzburkao vode

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2018. 18:01

Nakon službene objave da će Niko Kovač preuzeti trenersku klupu Bayerna od Juppa Heynckesa na kraju sezone ne prestaju stizati reakcije sa svih strana.

Ugledni njemački list Die Welt objavio je veliki tekst o bivšem izborniku hrvatske nogometne reprezentacije u kojem analizira njegovo imenovanje koje je izazvalo ljutnju u redovima njegovog aktualnog kluba Eintrachta iz Frankfurta. Konkretno kod sportskog direktora Fredija Bobića koji je napao Bayern zbog nekorektnosti i manjka poštovanja.

U tekstu pod naslovom 'Kovač ima ono što Anccelotti nije imao' autor teksta Julien Wolff piše: "Niko Kovač i Bayern su pobjednici vikenda. Hrvat je dobio jedan od najtraženijih poslova na planeti nakon samo dvije godine treniranja u Bundesligi. A njemački prvak pokazao je hrabrost potpisivanjem trenera koji nema iskustva u Ligi prvaka. Ali u isto vrijeme je Kovač i gubitnik vikenda, barem kada je riječ o odnosu sa svojim prijateljem i supervizorom Fredijem Bobićem. Bez obzira na dinamiku i nejasnoću situacije, morao ga je informirati jasnije i ranije o Bayernovoj ponudi. Očito je i on to planirao...takav potez nije ništa novo u profesionalnom nogometu, ali i u ovom bilijunskom poslu mora postojati minimum moralne odgovornosti. Hoeness i Rummenigge su u pravu. Bayern nije napravio ništa nekorektno. Bavarci nisu bili dužno obavijestiti Eintracht, to je trebao napraviti Kovač", piše Wolff.

U nastavku teksta dovodi se u pitanje čak hoće li Kovač uopće ostati na klupi Eintrachta do kraja sezone.

"Kovač je očito želio kao tajnu sačuvati vijest da odlazi do Kup utakmice protiv Schalkea sljedećeg tjedna. Ali, to mu nije uspjelo i sada je upitno hoće li uopće ostati trener Frankfurta do kraja sezone", dodaje se u tekstu.

Na kraju je Wolff zaključio koja je Kovačeva velika prednost u odnosu na slavnog Carla Ancelottija, kojeg je Heynckes naslijedio i čiji vijek u Bayernu nije bio dugi (od srpnja 2016. do rujna 2017. godine).

"Za Kovača će ključan biti odnos sa zvijezdama u svlačionici, kako će se snaći u luksuznom kadru, kao i jedna druga stvar, odnos s predsjednikom Hoenessom s kojim je blizak, a Ancelotti to nije bio. Ancelotti u svojem zadatku nije uspio usprkos silnom iskustvu, a u Bayernu Kovač započinje novu eru, s puno rizika i prilika", zaključuje se u tekstu.

Linker
20. travanj 2024 04:19