Ribery i Kovač
 Sebastian Widmann/Getty Images / Bongarts/Getty Images
PORUKA ZVIJEZDAMA

NIKO KOVAČ NAJAVIO NOVI KORAK U VELIKOM POSPREMANJU BAYERNA Hrvat s njemačkom disciplinom mijenja poredak u svlačionici već za subotnju utakmicu!

Piše: HinaObjavljeno: 30. studeni 2018. 18:33

Trener Bayerna Niko Kovač odlučio je promijeniti način vođenja momčadi i smanjiti rotacije od utakmice do utakmice, nakon što je njemački prvak upao u rezultatsku krizu, a bivši izbornik i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije se zbog toga našao na udaru čelnih ljudi kluba, poput predsjednika Ulija Hoenessa koji ga je javno kritizirao, dok je u petak dobio podršku direktora Karl-Heinza Rummeniggea.

"Odlučio sam da ću imati jednu skupinu igrača od kojih će većina imati zajamčeno mjesto u početnom sastavu te druge koji će redovito participirati u utakmicama", najavio je Niko Kovač promjenu u načinu vođenja Bavaraca uoči subotnjeg ligaškog okršaja s Werderom u Bremenu.

MUNICH, GERMANY - NOVEMBER 27:  Arjen Robben of Bayern Munich shakes hands with Niko Kovac, Manager of Bayern Munich as he is substituted during the UEFA Champions League Group E match between FC Bayern Muenchen and SL Benfica at Fussball Arena Muenchen on November 27, 2018 in Munich, Germany.  (Photo by Alex Hassenstein/Getty Images)
Alex Hassenstein/Getty Images

Bivši hrvatski izbornik shvatio je da su konstantne rotacije dovele do oscilacija u igri Bayerna, što se odrazilo na rezultate njemačkog prvaka u Bundesligi u kojoj je Bayern u ovom trenutku na petom mjestu sa devet bodova zaostatka za vodećom Borussijom Dortmund.

S obzirom na najavljeni zaokret u Kovačevom slaganju momčadi, za očekivati je da će u Bremenu na travnjak poslati gotovo istu početnu postavu koja je u ovotjednoj utakmici Lige prvaka na Allianz Areni s uvjerljivih 5-1 svladala lisabonsku Benficu.

"Momčad je napravila odličan posao. Vidjelo se da igraju s puno samopouzdanja", komentirao je Kovač predstavu svojih izabranika koji su kolo prije kraja grupne faze Lige prvaka osigurali Bayernu mjesto u osmini finala.

No, u njemačkom prvenstvu su Bavarci uspjeli u prošlom kolu propustiti vodstvo 3-1 protiv Fortune Duesseldorf, što im je bila četvrta uzastopna domaća ligaška utakmica u kojoj su ostali bez pobjede. Takav niz neuspjeha je neprihvatljiv za navijače i vodstvo Bayerna, što je bilo vidljivo iz medijskih istupa pojedinih čelnika. Ipak, uvjerljivom pobjedom i dobrom igrom protiv Benfice Kovač je djelomično vratio povjerenje javnosti i čelništva, što dokazuje izjava direktora Karl-Heinza Rummeniggea, koju je u petak dao za lokalni dnevnik Abendzeitung.

MUNICH, GERMANY - OCTOBER 07: (L-R) Karl-Heinz Rummenigge and Head coach Niko Kovac of Bayern Muenchen attend the Oktoberfest beer festival at Kaefer Wiesenschaenke tent at Theresienwiese on October 7, 2018 in Munich, Germany. (Photo by Pool / Bongarts / Getty Images)
Pool / Bongarts / Getty Images
Rummenigge i Kovač

"Rezultati moraju biti na razini. Peto mjesto na kraju sezone bilo bi neprihvatljivo. No, vidim da je trener spreman napraviti neke promjene koje su nužne", izjavio je Rummenigge te dodao:

"Svi želimo dugoročnu suradnju s Nikom Kovačem."

No, i nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije je svjestan da bi ga novi loš rezultat u prvenstvu mogao koštati odlaska s klupe kluba čiji je dres nosio tijekom igračke karijere.

"Moramo dobro odigrati u subotu. Svaki pojedinac mora dati svoj doprinos", izjavio je Kovač.

Ostane li vjeran postavi koju je poslao na travnjak protiv Benfice, Bayern će u Bremenu istrčati u formaciji 4-3-3 u kojoj će vezni red činiti Mueller, Kimmich i Goretzka, a napadački trojac će biti Robben, Lewandowski i Ribery. Uz to, Kovaču će na raspolaganju biti i oporavljeni Kingsley Coman i Thiago, koji su dugo izbivali s travnjaka zbog ozljeda, a za sastav će također konkurirati Serge Gnabry i Matts Hummels.

Dvoboj Werdera i Bayerna na rasporedu je u subotu od 15.30 sati.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 17:43