REUTERS
TO JOŠ NIJE DOŽIVIO U MÜNCHENU

NIKO KOVAČ NAPRAVIO NEŠTO NEZAMISLIVO ZA NAVIJAČE BAYERNA I PREKO NOĆI POSTAO 'NEPRIJATELJ' 'Ako poštenje nije bitno, nema veze! Ja se mijenjati neću'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. studeni 2019. 13:43

Teški dani čekaju Niku Kovača u Bayernu. Bavarci su se ovoga tjedna čudesnim preokretom protiv Bochuma provukli u treće kolo Njemačkog kupa, iz svlačionice stižu nove kritike na račun igre i Kovačeve taktike, a leđa je hrvatskom treneru uoči subotnjeg okršaja u Frankfurtu okrenuo i dio navijača.

Naime, Kovač je uoči povratka u Frankfurt na okršaj sa svojim bivšim klubom (subota, 15.30), izjavio kako Entracht ima najbolje navijače u Njemačkoj.

Bila je to kap koja je prelila čašu. Ova je izjava razbjesnila navijače, Niko Kovač mogao je donekle popraviti počinjenu štetu u četvrtak navečer na zadnjoj presici uoči utkmice, ali ostao je vjeran sebi.

"Gledao sam tri utakmice Eintrachta u kvalifikacijama za Europa ligu ovoga ljeta, pokazali su zaista fantastične koreografije i sve skupa je bilo veličanstveno", izjavio je Kovač, koji je u sezoni 2017/18 s Eintrachtom osvojio DFB Pokal.

BOCHUM, GERMANY - OCTOBER 29: Head coach Niko Kovac of Bayern Muenchen reacts during the DFB Cup second round match between VfL Bochum and Bayern Muenchen at Vonovia Ruhrstadion on October 29, 2019 in Bochum, Germany. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)
Lars Baron/Bongarts/Getty Images

"Bayern također ima sjajne navijače. Osjetio sam to vrlo dobro prošle sezone, pogotovo pri kraju sezone kada smo igrali protiv Frankfurta i kada sam dobio ovacije. Ja jako dobro znam koliko su nama navijači važni. Nisam ja rekao da mi imamo loše navijače - upravo suprotno, odlični su. Ali kada se pogleda šira slika, Frankfurt ima posebnu, jedinstvenu atmosferu kakvu nema nitko drugi u Bundesligi", rekao je pošteno bivši hrvatski izbornik i onda zaključio temu:

"Ja neću mijenjati niti sebe, niti svoj karakter. Ako je poštenje nešto što više nije poželjno u ovom novom vremenu, nema veze. Ja se mijenjati - neću", poručio je Niko.

Bayern je trenutno drugi u ligi s bodom manje od Borussije Mönchengladbach, igra toplo-hladno, a lošu atmosferu može donekle popraviti tek uvjerljiva pobjeda protiv Eintrachta.

"Nogomet je sport u kojem je rezultat najbitniji, ali najbolja kombinacija je da pobjeđujete i uz to igrate dobro. Mi trenutno nismo u mogućnosti to napraviti. Bochum nam je stvorio prvu šansu nakon 40 sekundi. Od svojih igrača sada očekujem da krenu jako od prve minute. Svi mi znamo da imamo kvalitetu, ali moramo se truditi jednako kao i svi drugi. Ne možeš izgubiti loptu pet puta i očekivati rezultat. Ritam i sigurnost u igri se grade od prve minute", zaključio je Kovač.

Linker
26. travanj 2024 20:48