Ivan Perišić i Niko Kovač
 Daniel Kopatsch/Getty Images for FC Bayern) / Getty Images for FC Bayern
ODBRUSIO JE NIJEMCIMA

NIKO KOVAČ OBJASNIO ZAŠTO JE IVAN PERIŠIĆ DOŠAO NA POSUDBU 'Ivan nije bio naša prva opcija za dovođenje, ali što onda, pa i ja sam bio B-opcija!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. kolovoz 2019. 17:00

U Munchenu je ove srijede bilo vrlo svečano. Dva Hrvata u središnjim ulogama - uz Niku Kovača blistao je i Ivan Perišić. Pojačanje koje je za sljedeću sezonu službeno pristiglo na posudbu iz milanskog Intera predstavljeno je na Allianz Areni. Tamo će uskoro i debitirati, svi se nadaju i tresti mreže suparničkih momčadi na putu do novih trofeja.

Pitanje koje je podiglo najviše prašine bilo je ono oko opcija dovođenja Bayerna za sljedeću sezonu. Nije tajna da je trebao "sletjeti" Leroy Sane.

Sve je bilo dogovoreno, a onda se u susretu engleskog Community Shielda nastupajući za svoj Manchester City ozlijedio njemački reprezentativac. Baš zbog toga Sane je ostao na Etihadu, a druga opcija bio je hrvatski reprezentativac.

- Perišić možda nije bio prva opcija. U redu, bio je druga. Pa što? I ja sam bio u drugom redu kandidata za dolazak u Bayern. Kad smo vidjeli da ga možemo dovesti, reagirali smo u kratko vrijeme. Ivan je bio dugo na našem popisu želja. Preporučio sam mu Bayern, znamo da je igrao u Njemačkoj i bio dobar. Poznajem ga iz reprezentacije, on je vrhunski igrač - rekao je bivši izbornik Vatrenih po Perišićevom ukazivanju u klubu.

Izjavu je dao i sam Perišić koji je naglasio važnost hrvatskih igrača koji su igrali u novijoj povijesti minhenskog ponosa.

- Puno hrvatskih igrača igra u vrhunskim klubovima, svi znaju za njih. Bayern je imao odlične hrvatske igrače posljednjih nekoliko godina kad su igrali finale Lige prvaka. Mandžukić je osvojio, Pranjić i Olić su bili jako blizu. Nadam se da ću i ja biti uspješan - rekao je Perišić.

Linker
16. travanj 2024 12:58