REUTERS/Andreas Gebert
BESKOMPROMISNI AUTORITET

NIJEMCI EKSPRESNO SAZNALI ŠTO ZNAČI ČVRSTA HRVATSKA RUKA: NIKO KOVAČ NEUGODNO IZNENADIO IGRAČE BAYERNA, PALA PRVA ZABRANA 'To je nedopustivo!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2018. 21:07

Trener Bayern Munchena Niko Kovač uvijek je bio poznat po svojoj disciplini i strogim kriterijima kada su u pitanju rad i pravila ponašanja. Prema pisanju Sport Bilda, sada je odlučio uvesti dodatnu disciplinsku mjeru.

Svojim je igračima navodno zabranio upotrebu mobitela. Poznato je da velikim zvijezdama u bogatim klubovima treba 'čvrsta ruka' i beskompromisni autoritet, a Niko je takav karakter da mu nije problem realizirati specifične metode rada.

Ne zna se kakve će biti eventualne sankcije za potencijalno kršenje nametnutih pravila, no objavljeno je da će korištenje mobitela biti zabranjeno u klupskim prostorijama namijenjenima druženju i trenažnom procesu.

Bild tvrdi kako je Niko Kovač i objasnio ovakvu odluku.

"Primjerice, uporaba mobitela u svlačionici je u redu, ali nije u ostalim klupskim prostorijama. Namjera mi je uvesti normalnu komunikaciju među igračima. Želim izbjeći situacije u kojima svatko bulji u svoj mobitel tijekom svakodnevnog druženja. Želim međusobnu razmjenu mišljenja. Umjesto obavezne svakodnevne relaksacije tijekom masaže, brojni igrači krate vrijeme gledajući u ekran, a to je nedopustivo", obrazložio je strateg bavarskog giganta svoju odluku.

Linker
25. travanj 2024 12:37