REUTERS
SVE JE SJELO NA SVOJE MJESTO

NIKO KOVAČ POGODIO 'ŠESTICU', STAVIO U SASTAV SVE TRI ODBAČENE ZVIJEZDE, I POKAZAO IZBORNIKU DA JE POGRIJEŠIO 'Nisam uopće razmišljao o njemu'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 09. ožujak 2019. 20:33

Motiva im nije nedostajalo, Joachim Löw očito je upalio plamen kod igrača Bayerna nakon što je početkom tjedna otpisao trojac Boateng, Hummels i Müller. Niko Kovač je želio dokazati njemačkom izborniku kako je pogriješio i svu trojicu uvrstio je u početnu postavu protiv Wolfsburga, momčadi koja je u posljednje vrijeme u dobroj formi. Međutim, gosti su bili samo dekor na ovoj utakmici, Bavarci su ostvarili najveću pobjedu ove sezone, preuzeli su prvo mjesto s kojeg su detronizirani krajem rujna.

U međuvremenu Bayern je zaostajao i velikih devet bodova za dortmundskom Borussijom, no drugi dio prvenstva sve se okrenulo. Osim posrtaja u Leverkusenu Bavarci su sve utakmice dobili, a Borussia je gubila već dobivene utakmice i u posljednjih devet kola ove dvije momčadi ulaze bodovno poravnate, ali s velikom psihološkom prednošću na strani Kovačeve momčadi. U subotu je bivši hrvatski izbornik izveo na travnjak praktički najbolje što ima, premda ga u srijedu čeka uzvratni dvoboj s Liverpoolom u osmini finala Lige prvaka.

- Nisam htio ništa eksperimentirati, a niti sam razmišljao o Löwu. Boateng i Müller odigrali su neke dobre utakmice, a Hummels je svoje mjesto izborio odličnim radom na treningu - objasnio je svoj potez Niko Kovač.

Pogodio je u potpunosti s postavom, Müller je bio asistent za prvi pogodak, sam je zabio za 4:0, a obrana je održala nulu, što nije bio česti slučaj ove sezone. S dva nova pogotka Lewandowski je postao najbolji inozemni strijelac u Bundesligi, ukupno je zabio 197 pogodaka u dresovim Borussije i Bayerna te tako prestigao vječnog Claudia Pizarra. Wolfsbur je inače rado viđen gost u Münchenu, ovo im je bio 23. pokušaj da stignu do prve pobjede, ostali su na tek dva remija. Ni Bruni Labbadiji, njihovu treneru, ne ide najbolje, 10 godina čeka na pobjedu protiv Bavaraca.

- Vrlo sam zadovoljan načinom na kojim smo igrali, ni u jednom trenutku nismo bili u problemu. Mogli smo čak i više pogodaka zabiti, ovo je bio samo nastavak na dobru igru iz Mönchengladbacha. Napokon smo tamo gdje smo željeli biti, na vrhu i tu želimo ostati, no ništa još nije gotovo, puno je utakmica pred nama - zadovoljan je bio Niko Kovač.

Josip Brekalo uklopio se u sivilo svoje momčadi, odigrao je cijelu utakmicu bez učinka.

Borussia D. uspjela je slomiti otpor Stuttgarta u završnici dvoboja, ključni igrač bio je Christian Pulisic koji je ulaskom s klupe unio potrebnu živost. Borna Sosa nije bio u konkurenciji za goste zbog ozljede prepona.

Važnu pobjedu ostvario je Freiburg za odmah od dna, a RB Leipzig nije uspio slomiti otpor Augsburga koji nastavlja s pozitivnim rezultatima.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 23:46