Osijek, 080619
Gradski vrt. Utakmica kvalifikacije za EURO 2020. izmedju Hrvatske i Walesa.
Na fotografiji: Ivan Perisic.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

CIJELA POZADINA PRIČE

OBJAŠNJENO JE KAKO JE PROPAO NAJSKUPLJI TRANSFER HRVATSKOG NOGOMETA 'Kad me nazvao, bilo je to nešto čudesno, tek sam sad saznao zašto je to propalo!

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 29.09.2019. u 13:25

 • Malo je nedostajalo, sada znamo i koliko malo da u ljeto 2017. godine hrvatski ofanzivac Ivan Perišić postane prvi Hrvat koji je ikada obukao dres Manchester Uniteda. Toliko malo da je već sve bilo spremno za ostvarivanje najvećeg transfera u povijesti hrvatskog nogometa. Da je prošlo, tih bi 60 milijuna eura stajalo na vrhu i danas.

  Međutim, nije. A baš je Perišić u intervjuu kojeg je dao engleskom The Athleticu objasnio kako i zašto nije.

  - Bio sam zaista jako blizu prelasku u United. A kad me Jose Mourinho nazvao... bilo je to nešto čudesno! Pa kako ćeš njega odbiti?! To je jako teško... - počeo je priču naš reprezentativac koji je zbog bolesti morao preskočiti ovotjednu obvezu Bayerna u Bundesligi. Paderborn su Bavarci prošli i bez njega.

  Zapravo, jako, jako sam želio otići k njemu i igrati za United. San mi je bio igrati u svim najjačim ligama. Nažalost, nije se dogodilo. Bilo mi je to vrlo bolno. Ali ne želim sad ulaziti u detalje zašto je propalo. Doduše, sve sam shvatio dvije godine kasnije - priča Perišić koji s Bayernom sada juri trofeje u Njemačkoj.

  Ni on, baš kao ni Niko Kovač po svom dolasku u Bayern nisu bile prve opcije. Ali, sport je to, a u sportu, ako vrijediš, lako postaneš nečija prva opcija. Perišić je to pokazao.

  Iz drugih medija