Sebastian Widmann Bongarts/Getty Images
NAPOKON JE SVE JASNO

ODLAZAK HRVATA MU JE PROMIJENIO KARIJERU: VJEČNI KRITIČAR NIKE KOVAČA OTKRIO ŠTO NAJVIŠE ZAMJERA LEGENDI HR NOGOMETA: 'Meni je to bilo neobjašnjivo!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. veljača 2020. 16:07

"Od igrača s klupe do jednog od najboljih u momčadi Bayerna", ocjenjuje Bild renesansu Thomasa Müllera nakon odlaska Nike Kovača s klupe bavarskog diva početkom studenog prošle godine.

30-godišnji njemački napadač zabio je od tada pet golova, ponovno postao član udarne postav Bayerna, a u razgovoru za Athletic pomalo je i iznenadio opisom svog odnosa hrvatskim trenerom, kojega je često javno kritizirao.

"Naš osobni odnos je bio dobar i još uvijek je. Na treneru je da donosi teške odluke, ali meni je bilo neobjašnjivo da nisam bio u startnih postavi čak šest tjedana zaredom. Neki od mojih igrača koji su igrali bili su očitio umorni, potrošeni, a ja sam bio sto posto spreman. Naporno sam radio, trudio se - i svejedno me je držao na klupi", objasnio je Müller i otkrio što je zapravo bio najveći problem u njegovu odnosu s Kovačem:

Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
Alexander Hassenstein Bongarts/Getty Images

"Mi smo jednostavno imali potpuno drugačije poglede na nogomet", rekao je Müller, pa ipak završio u pomirljivom tonu.

Kovač, po njemu, nije bio jedini krivac što Bayernu u prvom dijelu sezonu nije sve išlo po planu.

"Treneri uglavnom dobiju otkaz zbog jedne stvari, a to su loši rezultati. Drugi napuste klub jer dolazi do nesuglasica s vodećim ljudima, ali čak i tada mogu zadržati posao ukoliko ih prati rezultat. Svaki klub želi biti uspješan, a mi nismo igrali takav nogomet pod Nikom Kovačem u oba jesenska dijela prvenstva (u 2018. i 2019.). S vremena na vrijeme znali smo odigrati dobru utakmicu. Možeš neko vrijeme igrati loše i pobjeđivati utakmice, ili igrati dobro i gubiti, ali u konačnici je trener taj koji snosi posljedice. Sam trener ne može biti glavni krivac u takvim situacijama. Međutim, trener mora spriječiti da do takvih situacija uopće dođe. Mi zajedno - trener i igrači - nismo to bili sposobni napraviti", zaključio je Müller.

Linker
19. travanj 2024 00:44