THOMAS KIENZLE / AFP
PUN OPTIMIZMA

OLMO NAJAVIO OKRŠAJ S TOTTENHAMOM, A NESREĆU BIVŠEG SUIGRAČA IZ DINAMA NE MOŽE PREŽALITI 'Kako je to moguće? Odmah sam ga nazvao...'

U velikom intervjuu za SN Dani Olmo je, između ostaloga, progovorio o srazu s Tottenhamom u Ligi prvaka, kao i svom bivšem klubu i ozljedi donedavnog suigrača Dine Perića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. veljača 2020. 19:56

Danas je pred Leipzigom i Danijem Olmom veliki izazov, igraju protiv Tottenhama u osmini finala Lige prvaka.

- Golema nam je želja izbaciti Tottenham i plasirati se u četvrtfinale Lige prvaka. Isto kao što nam je golema želja s Bayernom se boriti za naslov prvaka Bundeslige. Možemo li biti prvaci pokraj Bayerna? Idemo polako, utakmicu po utakmicu. Mi želimo biti na zemlji, daleko od euforije. Naravno da želimo naslov, ali osnovni cilj nam je uhvatiti poziciju koja omogućava da i sljedeće sezone igramo Ligu prvaka. Moramo biti hladne glave, a u klubu nam nitko ne stvara pritisak. Ako ćemo igrati kako znamo, sve će biti dobro. Počevši od današnje utakmice s Tottenhamom.

Pitamo ga hoće li danas biti u udarnom sastavu protiv Tottenhama?

- Ne znam hoću li igrati od prve minute u Londonu. Ne znamo još tko starta. Igrao od prve minute ili ne, bit ću spreman za sve opcije. Igrao 90, 60 ili 30 minuta, svakako ću dati sve od sebe za dobrobit momčadi. Tottenham je iznimno jaka momčad. Uostalom, pokazali su to prošle sezone kad su igrali finale Lige prvaka. Imaju i iskusnog Josea Mourinha na klupi. Međutim, Kane je ozlijeđen, nema više Eriksena, vidim da im zbog ozljede nedostaje i Sissoko. Ali jaki su i opasni. Trebamo biti maksimalni, djelovati kompaktno kao kolektiv. Imam dobar osjećaj pred današnju utakmicu, baš dobar. Mislim da će sve biti dobro - zaključio je Dani Olmo.

Čuje li se s dečkima iz Dinama, svojim bivšim kolegama?

- Naravno da se čujem, gotovo svakodnevno. Najviše s Lovrom Majerom, Amerom Gojakom, Petrom Stojanovićem, Dinom Perićem... Ma sa svima. Jako mi je žao što se Perić ozlijedio. Kako je to moguće? Ma, znam da uvijek prijete ozljede, ali kako baš sad njemu. Sad kad je hrvatski reprezentativac, kad bi išao na Euro? Gledao sam utakmicu Osijeka i Dinama, ali sam prije kraja morao prestati jer sam morao otići. Pa nisam vidio kad se Perić ozlijedio. Šest mjeseci stanke? Loše, jako loše. Odmah kad sam saznao za njegovu ozljedu nazvao sam ga.

Kad smo već kod Eura, nadate li se da ćete biti u sastavu Furije?

- Otkako sam došao u Leipzig, još se nisam čuo s izbornikom. Najvažnije mi je da budem zdrav, da radim što bolje, da se dokazujem u Leipzigu. Moram se maksimalno posvetiti momčadi, svojoj igri. Želim biti najbolji mogući, kako bih pokazao da zaslužujem biti u kadru Španjolske za Euro.

Linker
01. svibanj 2024 23:54