Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

POSEBNA UTAKMICA ZA KOVAČA Jović i Rebić prijete Bavarcima, bivši izbornik Vatrenih nije skrivao simpatije prema reprezentativcu Srbije

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 22. prosinac 2018. 14:41

Eintracht je prošle sezone nakon 30 godina osvojio trofej, Niko Kovač u finalu protiv budućeg poslodavca nije ni u jednom trenutku razmišljao o bilo kakvom popustu. Tražio je pobjedu i dobio ju je u režiji sjajnog Ante Rebića, koji je zabio dva pogotka. Dva i pol mjeseca kasnije Bayern je žestoko uzvratio, ovog puta hrvatski stručnjak nije imao milosti prema donedavnom poslodavcu, Bayern je s 5:0 pregazio Eintracht na njegovu terenu i uzeo njemački Superkup. Danas se pak igra za bodove, iznimno važne za obje momčadi.

Zaboraviti onih 5:0

Kriza koja je tresla Bayern jedno vrijeme sada je iza njih, Niko Kovač pronašao je dobitnu formulu i uspio vratiti izgubljeno samopouzdanje. Najbolje se to vidjelo na utakmici s RB Leipzigom, prije mjesec dana vjerojatno bi izgubili takvu utakmicu, no u srijedu je koncentracija bila na najvišoj mogućoj razini svih 90 minuta.

- Vratili smo djelić sreće na našu stranu - rekao je Leon Goretzka, veznjak koji se ustalio u momčadi.

Nije samo sreća bila u pitanju tijekom kriznog perioda, u nekim trenucima momčad je izgledala kao da nema samopouzdanja, kao da igraju u grču, svaki napad suparnika sijao je paniku i često bio koban. No u posljednje tri prvenstvene utakmice Manuel Neuer ostao je čiste mreže. Upravo bi defenziva mogla presuditi u današnjem ogledu, jer Eintracht je ove jeseni iznimno efikasan, trojac Jović - Haller - rebić zabio je 26 pogodaka od 34 koliko je frankfurtska momčad zabila u prvenstvu. Sezona za Eintracht počela je iznimno loše, osim spomenutog debakla u Superkupu, već u prvom kolu Kupa oprostili su se od mogućnosti obrane titule, koban je bio trećeligaš Ulm. Izgledalo je kako bi ova sezone mogla biti prepuna turbulencija, ali ubrzo je novi trener Adolf Hütter pohvatao konce i Eintracht je sada legitimni kandidat za osvajanje mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

- Moramo zaboraviti onih 5:0. Ovo je neka druga momčad Eintrachta, brzi su, igraju vrlo agresivno i kažnjavaju suparničke pogreške. Moramo se dobro naoružati - priznao je Kovač, a posebno se osvrnuo na napadački trojac.

- Cijela momčad je otišla razinu više, a njih trojica rade razliku - dodaje bivši hrvatski izbornik koji je svu trojicu i doveo u Eintracht.

Tko zna, možda uskoro netko od njih i završi u Bayernu, tu se prije svih misli na našeg Rebića, ali i Jovića, koji je ove polusezone eksplodirao.

- U svom je godištu jedan od najboljih na svijetu - ne skriva Kovač simpatije prema mladom reprezentativcu Srbije.

Ni u Eintrachtu ne skrivaju svoju ambiciju.

- Naš je cilj jasan, želimo i idemo po tri boda - najavio je sportski direktor Fredi Bobić, a na njegovu je tragu i prvi vratar momčadi iz Frankfurta Kevin Trapp.

- Posljednjih smo mjeseci pokazali što možemo doma napraviti, bit će ovo lijep oproštaj od naših navijača, dva dana prije Božića želimo im čestitati na najljepši mogući način - kazao je Trapp.

Kovač ih ostavio u ligi i donio trofej

Niko Kovač u Eintracht je stigao u ožujku 2016. kada su bili na samom dnu. Uspio je ih preko dodatnih kvalifikacija ostaviti u ligi, a sezonu kasnije odvesti do finala Kupa u kojem je Borussia D. bila bolja. Popravni ispit imali su sezonu kasnije, u svibnju ove godine Eintracht je prekinuo post dug tri desetljeća osvojivši Kup. Njegov rad u Eintracht nije promaknuo Bayernovim čelnicima koji su ga otkupili za 2,1 milijun eura od Eintrachta.

- U ovih šest mjeseci naučio sam neke stvari koje u Eintrachtu sigurno ne bih - usporedio je Kovač rad u oba kluba.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 17:39