REUTERS/Michael Dalder
PIŠE SPORT BILD

PRAVILA NIKE KOVAČA U BAYERNU SU - IZBRISANA Otkriveno što je sve nasljednik hrvatskog trenera ekspresno promijenio u bavarskom velikanu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. prosinac 2019. 15:57

Dva posljednja poraza Bayerna nisu uzdrmala status Hansija Flicka na trenerskoj klupi Bayerna, tvrdi Sport Bild u tekstu pod naslovom 'Zato se Bayern oslanja na Flicka - Kovačeva pravila izbrisana'.

Bavarski velikan poražen je s 2:1 od Bayera, pa od Borussije Mönchengladbach u njemačkom prvenstvu, ali usprkos tomu igrači i uprava stoje iza Flicka i nasljednik Nike Kovača ostat će na klupi Bayerna i u drugom dijelu sezone nakon zimske stanke.

"Posljednju utakmicu godine imamo 21. prosinca protiv Wolfsburga, a već ove subote ili nedjelje ćemo donijeti odluku", rekao je izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge upitan za budućnost trenera.

"U klubu kažu da su treninzi pod Flickom dobri kao oni pod Guardiolom, igračima se sviđa što dobivaju specifične upute koje su nedostajale pod Nikom Kovačem. Flick radi na različitim opcijama u trenucima bez posjeda lopte i objašnjava potanko igračima što trebaju raditi", piše Sport Bild.

Odlaskom Kovača s klupe 3. studenog brojne su se stvari promijenile.

"Flick je odbacio neka Kovačeva pravila. Prije su se igrači morali okupljati sat i pol vremena uoči treninga, a sada je to skraćeno na sat vremena. Čak i sama pravila uoči utakmice mogla bi se promijeniti. Rasparvljat će se je li potrebno noć uoči utakmica provoditi u hotelu, a ne kod kuće", dodaje njemački dnevnik.

MUNICH, GERMANY - JULY 12: Head coach Niko Kovac (l-r), assistant coach Hansi Flick, and assistant coach Robert Kovac of Bayern Munich looks on during a training session on July 12, 2019 in Munich, Germany.  (Photo by Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images)
Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

Mauricio Pochettino slovio je kao glavni kandidat za preuzimanje Bayernove klupe u drugoj polovici sezone, baratalo se i s imenima Thomasa Tuchela (PSG) i Erika ten Haga (Ajax), ali sada su te opcije odbačene i čini se kako će Flick gotovo sigurno prezimiti na klupi iako se momčad nalazi na tek sedmom mjestu na ljestvici nakon 14 kola jer iza sebe ima podršku igrača.

Linker
19. travanj 2024 15:10