Matthias Hangst/Getty Images / Getty Images
HRVATSKI AS POLAŽE PRAVI ISPIT

PRED ANDREJEM KRAMARIĆEM VELIKI JE DAN Hoffenheim igra s Bayernom: 'Ne pobjeđuje se Bayern svaki dan, svi znamo kakva nas utakmica čeka'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. rujan 2017. 14:58

Pred Andrejem Kramarićem velika je subota. Hoffenheim igra s Bayernom, a to je za njegov klub uvijek posebna utakmica. I za njega, naravno, jer je prošle sezone zabio Bavarcima i donio prvu, povijesnu pobjedu Hoffenheimu.

- Vidjet ćemo možemo li ponoviti tu partiju. Ne pobjeđuje se Bayern svaki dan, svi znamo kakva nas utakmica čeka - javio se Kramarić s puta prema treningu, na kojemu je momčad odradila zadnju pripremu za tu veliku utakmicu.

Naravno, naviru sjećanja na tu utakmicu iz prošle sezone, pogodak je bio fantastičan.

Matthias Hangst / Bongarts/Getty Images
Andrej Kramarić zabija gol protiv Bayerna

Ambicije narasle

- Bili smo dobri, prošlu sezonu odradili smo na visokoj razini. Izborili smo Europu prvi put u povijesti, bilo je puno dobrih utakmica, ta pobjeda s Bayernom nekako je obilježila i moju sezonu u Bundesligi. Jasno, tko ne bi volio još jednom zabiti Bayernu i pobijediti, ali neću ništa obećavati, nije lako to ponoviti.

Sigurno su i ambicije kluba porasle nakon takve sezone, što očekuje Hoffenheim u sezoni koja je počela?

- Sad svi nešto očekuju, ali ne mogu sad reći što nas čeka. Rano je, tek je počelo, ne znam još kakve su druge momčadi, tko je bolji, tko je slabiji nego lani. I na nas će se sad drugačije gledati, bit ćemo mnogima motiv više. Ostali smo bez dva-tri igrača, igrat ćemo Europsku ligu, bit će puno utakmica. Ne mogu, stvarno, u ovom trenutku procijeniti što nas čeka, jasno da se svi nadaju da ćemo opet izboriti Europu, samo, tko to može jamčiti?

Dobro, taj Bayern. Nakon tog gola koji je zabio pričalo se i pisalo da ga Bavarci žele, je li u tome bilo istine?

- Ne bih sad o tome pričao, nije ni bitno. Vidio sam da se priča i piše o tome, ali ne razmišlljam o Bayernu na taj način. Želim našu pobjedu, sigurno nam je Bayern dodatan motiv, ako nam se ukaže prilika za još jednu pobjedu, nadam se da ćemo je iskoristiti.

Vratimo se na ove malo tamnije teme, reprezentativne. Turska nas je šokirala, otvorila puno pitanja? Što se, zapravo, dogodilo s reprezentacijom u ovih nekoliko dana?

Oliver Hardt / Bongarts/Getty Images

Ipak smo najbolji

- Teško pitanje. Ne znam, valjda mi moramo uvijek ići težim putem, zakomplicirati si situaciju. Tako je, kako je, moramo se izvući iz ove pozicije.

Kapetan Modrić spominjao je nedostatak naboja. Osjeća li se doista u svlačionici nedostatak pozitivne atmosfere i naboja, kako to izgleda iznutra?

- Iskreno, još uvijek sam prekratko u reprezentaciji da bih se usudio komentirati Luku Modrića i njegovo mišljenje. U odnosu na ove koji su dulje u reprezentaciji, ja sam kao netko tko bi pričao sa strane, a sa strane je bolje ništa ne komentirati. Ono u što sam siguran jest da smo najbolji u skupini, to se vidjelo dosad, to svi osjećamo. E sad, zašto se toliko mučimo, ne znam... Mogu samo reći da vjerujem kako ćemo opet biti najbolji kad je stvarno najvažnije, da ćemo protiv Finske i Ukrajine imati naboj, da ćemo na kraju izboriti SP.

Čačić odlučuje

Puno je onih koji bi voljeli Kramarića vidjeti češće u prvih 11, kakvo je njegovo mišljenje o tome?

- To je sve na izborniku, on odlučuje. Što se mene tiče, statistika i brojke govore sve, imao iza sebe kvalitetnu sezonu, solidno sam krenuo i u ovu. Kad god sam dobio priliku u reprezentaciji, mislim da sam je iskoristio. S jedne strane nisam nezadovoljan, s druge, svi želimo više igrati, biti u startnoj postavi. Kažem, samo da mi svi budemo zdravi, da pobijedimo te dvije utakmice, onda će sve biti lakše.

Linker
16. travanj 2024 19:30