REUTERS/Stefanie Loos
PRAVILA SU PRAVILA

RADIT ĆE KRVAVO ČITAVU SEZONU, A NA KRAJU ĆE DOBITI 'FIGU' Apsolutni hit Bundeslige ne smije u Ligu prvaka - odabrala UEFA!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2017. 13:30

Nakon što je Leicester prošle sezone stigao do senzacionalnog nalova u Premier ligi, ove godine bi nogometni svijet mogla uzdrmati nova velika priča, a riječ je o novom čudu iz Bundeslige.

Naime, Leipzig koji je tek ove sezone izborio nastup u najelitnijem društvu u Njemačkoj mogao bi po njenom završetku uhvatiti jedno od mjesta koje vodi u Ligu prvaka. Trenutačno se nalaze na drugom mjestu odmah iza velikog Bayerna.

Ipak, to možda neće biti dovoljno da zaigraju s najvećim europskim klubovima obzirom da pravilo UEFE nalaže kako u Ligi prvaka ne mogu nastupati dva kluba s istim vlasnicima, a kako vlasnik Leipziga ima svoje prste i u austrijskom Red Bull Salzburgu, njihova priča mogla bi imati tužan završetak.

Društvo iz Salzburga također ove sezone igra sjajno i trenutačno je na vodećoj poziciji u austrijskom prvenstvu, što drugim riječima znači, ukoliko zadrže svoje pozicije do kraja sezone, jedan od ova dva kluba neće zaigrati u najelitnijem nogometnom natjecanju na svijetu.

Linker
23. travanj 2024 13:25