Jörg Schüler/Getty Images
'MALI' RAZVALJUJE

REAL VRAĆA REKORDERA BUNDESLIGE U SVOJU MOMČAD Taj je 21-godišnjak zabio šest golova, ali ima još nešto po čemu mu konkurencija gleda u leđa!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. prosinac 2019. 13:27

Čini se da se Achraf Hakimi maksimalno aklimatizirao u Borussiji Dortmund, pa je taj 21-godišnji Markoanac uvjerio Realovu struku da ipak za njega ima mjesta u Kraljevskom klubu, te bi se tamo trebao uskoro vratiti...

Naime, Hakimi je na posudbi do kraja sezone, a sportski direktor Borussije Michael Zorc javno je istaknuo da je njihova želja - zadržati Hakimija. No problem je, Marca piše, da u Realu već računaju na njega u planovima za sljedeću sezonu. Navodno bi mu garantirali mjesto među 20 koji će konkurirati za prvu momčad.

Taj je nogometaš rođen u Madridu, a Realu se pridružio s osam godina. Sljedeće sezone trebao bi se boriti za poziciju desnog beka s još jednim proizvodom Realove akademije – Danijem Carvajalom, igračem koji je imao sličan put. Carvajal je jednu sezonu proveo u Bayer Leverkusenu, iz kojeg se 2013. vratio u Real. Razlika je što je Hakimi već drugu sezonu na posudbi, dok je Real Carvajala prodao s opcijom prvokupa - otišao je za pet milijuna eura, a vratio se za 6,5.

Ove je sezone Hakimi na učinku od šest golova (četiri u Ligi prvaka) i šest asistencija. Srušio je i rekord Bundeslige – na utakmici protiv Leipziga izmjerili su mu brzinu od 36,2 km/h, najviše otkad je uvedeno mjerenje (sezona 2011./2012.).

Linker
23. travanj 2024 02:01