Soccer Football - Champions League - Bayern Munich Training - Saebener Strasse, Munich, Germany - November 6, 2018 Bayern Munich coach Niko Kovac with the players during training REUTERS/Michael Dalder - RC1953D1D450
REUTERS/Michael Dalder

OTKRIVA BILD

'SKANDAL U BAYERNU! PRVO VERBALNI OKRŠAJ, A ZATIM SU POLETJELE ŠAKE' Sukob s treninga procurio u medije, a Kovačeva odluka zbunila je sve prisutne

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 11.04.2019. u 16:49

 • Njemački Bild donosi priču o velikom incidentu na treningu Bayerna. Prema navodima popularnog medija, Robert Lewandowski i Kingsley Coman su se potukli nakon žestoke rasprave.

  'Skandal u Bayernu! Prvo verbalni okršaj, a zatim su poletjele i šake' - stoji u uvodu teksta na Bildu.

  Povod sukobu nije poznat, ali se sve odvilo u trenucima kada je Niko Kovač sa svojim stožerom radio na pozicijskoj igri. Lewandowski je navodno nešto dobacio Comanu, a potom se Francuz razljutio. Nakon verbalne rasprave krenula je razmjena udaraca od koji je dio njih odsjeo na licima oba nogometaša.

  Sukob je zaustavljen nakon što su uskočili suigrači, a prema pisanjima Nijemaca najbrži su bili Niklas Süle i Jérôme Boateng. No, navodno ni njih dvojica nisu bili dovoljni pa su se i ostali morali priključiti.

  Njemački mediji pišu i da je Niko Kovač htio igrače poslati pod tuš, ali se predomislio i nastavio s treningom - s obojicom glavnih aktera ove priče. Bild tvrdi da je ta odluka iznenadila sve prisutne, ali i da je to njegov način da smiri tenzije.

   

  Iz drugih medija