Niko Kovač
 REUTERS/Fabian Bimmer / REUTERS
ODGOVOR BILDA

STIGAO I ODGOVOR NA ŽESTOKA PROZIVANJA NJEMAČKOG NOGOMETNOG GIGANTA 'Ne priznaju svoje pogreške, ali uvijek su spremni ukazati na greške drugih'

Piše: HinaObjavljeno: 21. listopad 2018. 14:07

Nesvakidašnja konferencija za novinare čelnika Bayerna, koja je održana u petak uoči utakmice s Wolfsburgom, zasjenila je aktualno bundesligaško kolo. Stariji će se sjetiti kako je to nekoć bilo u bivšoj nam državi, tada su čelnici partije znali prozivati vanjske i unutarnje neprijatelje za neuspjehe na ekonomskom planu. Slično su se Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge i Hasan Salihamidžić obrušili na sve, napose na medije, prikazujući ih kao glavne krivce za četiri utakmice zaredom bez pobjede.

Lavina reakcija prozvanih očekivana je, najžešći su u Bildu, kojeg su i najviše prozivali. U komentaru urednika sportske redakcije najčitanijih europskih novina Matthiasa Brügelmanna spominje se dvostruki moral Bayernovih čelnika, koji ne priznaju svoje pogreške, ali su uvijek spremni ukazati na pogreške drugih.

U Kickeru naslov komentara zorno govori misle o istupu Hoenessa i društva. “Sve samo ne suvereno”, tekst je kojeg je potpisao Jörg Jakob, glavni urednik ovog uglednog magazina. I mnogi drugi su se osvrnuli na napade iz Münchena, a najbliži istini je Lothar Matthäus.

- Bayernovi čelnici žele odvratiti pozornost s terena i lošijih rezultata, ovim potezom žele ujediniti svlačionicu i oni su napravili taj prvi korak. Sada je red na nogometašima s kojih je skinut dio pritiska - smatra Matthäus i u pravu je potpuno.

Malotko se jučer u Njemačkoj zapravo bavio iznimno važnim Bayernovim nastupom u Wolfsburgu, svi su još uvijek pričali o konferenciji za novinare kakva se dugo ne pamti u Münchenu.

Linker
26. travanj 2024 09:48