ANDREAS GEBERT REUTERS
PRVI GRIJEH NOVOG TRENERA

ŠTO JE TO NAPRAVIO NASLJEDNIK NIKE KOVAČA? POČELA ISTA PRIČA KAO U VRIJEME HRVATA, PUCANJE U SVLAČIONICI I IZVANA! 'Ta njegova odluka nije mi jasna!'

NJEMAČKA Bavarci su nakon poraza u Mönchengladbachu pali na 7. mjesto na tablici
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 09. prosinac 2019. 15:25

Kriza se opet uvukla u redove Bayerna, mjesec dana nakon smjene Nike Kovača Bavarci ne samo da nisu zasjeli na vrh ljestvice, nego su nakon poraza u Mönchengladbachu pali na sedmo mjesto.

- Ovaj me poraz beskrajno nervira. Znak za uzbunu morao je biti upaljen još uoči dvoboja s Borussijom, momčadi je trebalo biti jasno da ćemo u slučaju poraza zaostati za velikih sedam bodova, ali ne samo to, nego će nas i ostale ekipe preskočiti. Upravo se to dogodilo - frustiran je Joshua Kimmich, koji je prvi put pod Flickom igrao na poziciji desnog braniča, do subotnjeg dvoboja s liderom igrao je na poziciji zadnjeg veznog.

- Onaj tko još nije shvatio što se događa, na potpuno je krivom putu. I ako vjeruje da će se ponoviti prošla sezona, onda ne živi u realnosti - vrlo je jasan njemački reprezentativac.

Prošle sezone, naime, u ovo vrijeme Bayern je imao devet bodova manje od Borussije Dortmund, no do kraja prvenstva su nadoknadili tu prednost i obranili naslov prvaka. Ove će, pak, biti puno teže. Ostale momčadi izgubile su onu dozu respekta koja je Bayernu uvijek davala veliku prednost. Sada su svi osjetili ranjivost prvaka, stoga je Kimmich u pravu. Ostatak sezone bit će veliki izazov za sve, a najviše bi mogli profitirati gledatelji, koji će izgledno pratiti uzbudljivu utrku za naslov prvaka.

Hansi Flick je tako upoznao i drugu stranu medalje, doživio je drugi poraz u nizu, a je li time bitno umanjio mogućnost ostanka na klupi Bayerna teško je procijeniti. Naime, za razliku od vremena kada je Niko Kovač bio trener, iz kluba nema reakcija prema van, što je još jedan dokaz nepravednog odnosa prema hrvatskom stručnjaku. Čak ni medijski napisi još nisu previše kritični, niti se ne komentiraju Flickove izjave o dobroj igri i izostanku realizacije. No, neutralni promatrači, kao što je Huub Stevens, imaju jasno mišljenje o stanju u Bayernu.

Pogubili se

- Jasno da je trenerov zadatak pronaći balans u momčadi. Tu mu trebaju pomoći i igrači, koji to moraju prenijeti na terenu, no jedno je vrlo zanimljivo. Bayern je u posljednje dvije utakmice izgubio raspored u drugom poluvremenu. U subotu su se, ulaskom Embola u Borussijinu momčad, jednostavno pogubili, a ne razumijem kako se to može dogoditi klubu poput Bayerna - kazao je negdašnji trener Schalkea, a na njega se nadovezao Steffan Effenberg.

- Meni se čini da nije samo problem u treneru, on daje jasne upute igračima, ali čini se da u ovom trenutku oni ne mogu to ispuniti - dodao je bivši nogometaš Borussije Mönchengladbach i Bayerna.

Najžešće kritike prema Kovačevu nasljedniku uputio je Dietmar Hamann.

- Odluka o Kimmichu na desnom braniču nije mi jasna, naravno da on donosi puno u ofenzivnom dijelu, ali to je radio i Pavard. Zato je i bilo puno prostora između zadnje linije i veznih igrača, pa su Plea, Thuram i kasnije Embolo imali dosta prostora. Tu treba biti jedan igrač koji to može sve dobro povezati, a Kimmich je upravo taj - rekao je Hamman i naglasio najveći Bayernov problem ove sezone.

- Primili su već 20 pogodaka, a ne tako davno toliko bi primili tijekom cijele sezone - zaključio je Hamann.

Linker
18. travanj 2024 17:53