Getty Images
KRITIKE PLJUŠTE S VIŠE STRANA

ŠTO SE TO DOGAĐA S VATRENIM!? Bivši izbornik Hrvatske: 'Nekad djeluje kao najbolji na svijetu, a nekad veći radijus kretanja imaju novinari'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 23. kolovoz 2019. 20:13

Eintracht je izgubio prvu utakmicu doigravanja za ulazak u Europsku ligu. Strasburg je slavio 1:0, pa će prošlosezonski polufinalist ovog natjecanja prolazak u skupinu tražiti u uzvratu sljedećeg četvrtka u Frankfurtu. Bundesligaš je bio loš, napose u prvom dijelu, a kao jedan od glavnih krivaca za poraz proglašen je Ante Rebić.

- Ne mogu objasniti njegov nastup, jednostavno mu ne pristaje. Bio je potpuno van utakmice, nije se uopće kretao, govor tijela bio mu je nikakav, ništa mi se nije svidjelo u svezi s njime - neobično otvoren u kritici bio je trener Eintrachta Adolf Hütter nakon utakmice.

Hütter je ostavio Rebića u svlačionici već na poluvremenu, baš kao i Mijata Gaćinovića, još jednog igrača koji je odigrao ispod razine. Nije ovo prvi puta da se Rebić nađe na meti kritika. Sjetimo se samo kako je Niko Kovač imao problema s njime tijekom svog mandata u Frankfurtu.

- Ponekad na treningu djeluje tako moćno kao da je najbolji igrač na svijetu, a ponekad veći radijus kretanja imaju novinari koji prate naše treninge - govorio je tada Kovač.

REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS

No, on je uspio od Rebića napraviti igrača koji može odlučiti sam utakmicu, sjetimo se samo kako je odigrao finale Kupa protiv Bayerna. S dva pogotka donio je prvi trofej Eintrachtu nakon tri desetljeća suše. Uostalom njegova vrijednost na transfermarktu višestruko je porasla od kada je stigao u Frankfurt. Prilikom dolaska u Eintracht poznati portal ga procijenio na 2,5 milijuna eura, a trenutačno vrijedi točno 40 milijuna eura.

Već duže vrijeme njegovo se ime spominje u kontekstu odlaska, no u Eintrachtu tvrde da nije službena ponuda nije došla, premda se u medijima često govorilo kako ga žele mnogi, a najviše Inter ili Bayern. Ali deset dana uoči kraja prijelaznog roka Rebić još je u Eintrachtu, koji nakon prodaje Jovića i Hallera ne želi ostati bez još jednog ofenzivca. Za spomenuti dvojac bundesligaš je inkasirao 100 milijuna eura i nemaju potrebu za daljnju prodaju.

Francuzi jako ocrnili Rebića

Francuski list LEquipe također je našao za shodno komentirati zadnju partiju hrvatskog reprezentativca. Jako su ga iskritizirali nazvavši ga najgorim igračem utakmice. Spominjale su se i sintagme poput "velikog promašaja".

"Hrvatski internacionalac bio je nepokretan i bezvoljan. Nestao je poput duha. Ni njegova zamjena Paciencia nije odigrao osobito, ali opet je bio bolji od Rebića."

Prilika za ispravak je već za tjedan dana kada Eintracht pod "mus" mora proći u grupnu fazu...

Linker
18. travanj 2024 05:30