Lars Baron/Bongarts/Getty Images
PIŠU NIJEMCI

SVE OVE ROŠADE BAVARACA ZAPRAVO SU DJELO - NIKE KOVAČA Bayern preko noći otpisao trojicu igrača, a prava istina o radu novog trenera sve je jasnija

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 10. travanj 2020. 01:39

Kako se sada čini Bundesliga će biti nastavljena početkom svibnja, klubovi su započeli su s trenizima kako bi spremni dočekali utakmice, no ti treninzi i dalje su specifični, bez duela i u malenim skupinama.

Opreza nikada dosta, a vijest iz Berlina to potvrđuje. Herthini igrači proveli su dva tjedna u samoizolaciji nakon što se otkrilo da je Maximilian Mittestädt zaraženom koronom. Tjedan dana nakon što su izašli iz samoizolacije započeli su s treninzima, no bez dvojca Niklas Stark i Marius Wolf. Ovaj dvojac mora opet biti dva tjedna u samoizolaciji nakon što su bili u kontaktu s jednim fizioterapeutom, koji je također zaražen.

S druge strane, u Bayernu nemaju tih problema, u Münchenu nastavljaju slagati momčad za iduće razdoblje. Sljedećih dana možemo očekivati potvrdu prožetka suradnje s niz igrača kojima ugovor istječe u lipnju sljedeće godine. Prvi je to napravio Thomas Müller, sada bi to trebali napraviti Manuel Neuer, David Alaba i Thiago. Trojac se, pak, nalazi na izlaznim vratima, Jerome Boateng, Javi Martinez i Corentin Tolisso bit će vjerojatno prodani kako bi se otvorilo mjesto za nove igrače.

Na tržištu će Bayern tražiti desnog i lijevog braniča, Kimmich je čini se trajno prebačen u sredinu, pa su Bavarci na poziciji desnog beka ostali samo na Pavardu. Slično je i s lijevim bokom, David Alaba postao je komadant obrane i više se neće vraćati na bok, tu je šansu dobro iskoristio mladi Alphonso Davies, no prave zamjene za 19-godišnjeg Kanađanina zapravo nema.

LEIPZIG, GERMANY - MARCH 10: Marcel Sabitzer of RB Leipzig celebrates with Timo Werner of RB Leipzig (left) after scoring his sides first goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg match between RB Leipzig and Tottenham Hotspur at Red Bull Arena on March 10, 2020 in Leipzig, Germany. (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Martin Rose Bongarts/Getty Images
Werner

Zanimljivo, sve ove rošade djelo su Nike Kovača, a Hansi Flick samo je nastavio njegovim tragom. Tražit će Bavarci i pojačanje u napadu, jer koliko god Robert Lewandowski bio sjajan, činjenica da će u kolovozu napuniti 32 godine ne ide mu u prilog. Sve glasnije se govori o Timu Werneru, prvom napadaču Elfa, o kojem Hansi Flick ima visoko mišljenje. No, tu će se nešto pitati i RB Leipzig, s kojim 24-godišnjak ima ugovor do 2023. godine.

Linker
18. travanj 2024 15:32