REUTERS/Michael Dalder
POBJEDA JE IMPERATIV

TEK ŠTO JE PRVENSTVO POČELO, NIKO KOVAČ VEĆ POD PRITISKOM Najveće pojačanje ostaje na klupi u okršaju dana, a nije siguran ni Ivan Perišić

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 24. kolovoz 2019. 10:24

Najznanimljiviji dvoboj 2. kola njemačke Bundeslige igra se danas u 18.30 u Gelsenkirchenu. Schalke dočekuje Bayern, koji je nakon remija s Herthom na otvaranju prvenstva već pod pritiskom.

Tijekom tjedna zgotovljen je transfer Philippea Coutinha iz Barcelone, ali ni on, niti Ivan Perišić, koji je stigao tjedan dana ranije, nisu predviđeni za početnu postavu, barem su takve najave.

- Coutinho još nije spreman za 90 minuta i sam je svjestan, pa nećemo riskirati. Inače već se na prvim treninzima vidjelo kako je riječ o svjetskoj klasi. Nije željan glamura, nego radi i želi se što prije integrirati u momčad, nije tip koji će tražiti povlastice - objasnio je Bayernov trener Niko Kovač zašto Brazilac neće zaigrati od prve minute.

MUNICH, GERMANY - AUGUST 14: Ivan Perisic of FC Bayern Muenchen (R) poses with head coach Niko Kovac during a press conference at Bayern Muenchen's headquarters Saebener Strasse on August 14, 2019 in Munich, Germany. (Photo by Daniel Kopatsch/Getty Images for FC Bayern)
Daniel Kopatsch/Getty Images for FC Bayern) / Getty Images for FC Bayern
Ivan Perišić i Niko Kovač

Jedvaj u prvoj

- Perišić je spreman, iza njega je cijeli pripremni period s Interom. Odigrao je i četiri utakmice tijekom ljeta, vidjet ćemo koliko će dobiti minuta - dodao je Kovač.

Tin Jedvaj bi, pak, trebao debitirati u dresu Augsburga. Njihov gost je novi prvoligaš, Union Berlin, idealan suparnik koji se tek privikava na bundesligaški ritam. Jedvaj je doveden kako bi stabilizirao obranu bavarskog kluba. U prvom kolu na mjestu stopera igrao je Rani Khedira, inače veznjak, vidjelo se da to nije dobro rješenje jer im je Borussia Dortmund napunila mrežu. Završilo je 5:1.

LEVERKUSEN, GERMANY - AUGUST 04: Tin Jedvaj of Leverkusen runs with the ball during the pre-season friendly match between Bayer 04 Leverkusen and FC Valencia at BayArena on August 04, 2019 in Leverkusen, Germany. (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)
Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

S Jedvajem bi to trebalo izgledati bolje, a i hrvatskom reprezentativcu trebaju minute, koje u Bayeru iz Leverkusena ne bi imao.

Linker
19. travanj 2024 14:24