REUTERS
NEIZBJEŽAN POTEZ

TOČNO TJEDAN DANA TRAJALA SU NAGAĐANJA, A ONDA JE PREDSJEDNIK SAM SVE REKAO Veliki šef Bayerna otkrio tko je srušio Niku Kovača!

NJEMAČKA Bayernov šef otkrio je što je pravi razlog otkaza hrvatskom treneru
Piše: Iva PrpićObjavljeno: 11. studeni 2019. 09:32

Nogometaši Bayerna nastavljaju s pobjedama nakon odlaska hrvatskog trenera Nike Kovača. Nakon teškog poraza u Frankfurtu od Eintrachta (1:5), aktualni njemački prvak prvo je srušio Olympiacos u Ligi prvaka, a briljirao je i u subotu u velikom derbiju svladavši na Allianz Areni Borussiju Dortmund sa 4:0.

Ponovno je među najraspoloženijima bio Poljak Robert Lewandowski, koji igra sezonu iz snova. Crno-žutima je zabio dva pogotka, a u strijelce se upisao i Gnabry, dok je Hummels zatresao vlastitu mrežu nakon oštorg ubačaja hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića. U obje utakmice momčad je vodio v.d. trener Hansi Flick, koji je oduševio čelnike kluba, te stekao njihovo povjerenje.

Flick do daljnjeg

- Jedna stvar je jasna. Nakon ovako savršenog tjedna, s dvije uvjerljive pobjede, jasno je da Flick neće biti zamjenjen s trenerom koji će se na klupi Bayerna možda zadržati nekoliko mjeseci - izjavio je predsjednik (na odlasku) bavarskog kluba Uli Hoeness.

Uli Hoeness je i otkrio prave razloge Kovačeva odlaska s klupe, čini se da iza svega stoji - svlačionica:

- Postojale su određene struje u momčadi koji nisu željele da Niko Kovač ostane na trenerskoj poziciji. Upravo iz tog razloga, zbog želje naših nogometaša, vodstvo je moralo reagirati u skladu s tim.

Football Soccer - Bayern Munich v Mainz 05 - German Bundesliga - Allianz-Arena, Munich, Germany - 02/03/16  Former Bayern Munich President Uli Hoeness before the match. REUTERS/Michael Dalder. DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER GAME. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
REUTERS/Michael Dalder / REUTERS

Iako se činilo kako će Flick biti privremeno rješenje za kormilom momčadi, te da bi na klupu dvostrukog osvajača Lige prvaka mogao stići Arsene Wengere, čelnici kluba promijenili su mišljenje nakon sjajne izvedbe protiv Borussije iz Dortmunda.

- Nastavit ćemo suradnju s Flickom sve do daljnjeg, fantastično je odradio dvije utakmice i ima potpuno povjerenje kluba. Ove dvije utakmice bile su pravi izazov, koji je Flick sjajno odradio. Treneru moramo dati sve komplimente, za sada nastavljamo suradnju s njim. Izrazito smo zadovoljni borbenošću i načinom na koji je naša momčad odradila 90 minuta utakmice protiv Borussije - izjavio je izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge, koji se osvrnuo na Wengerove izjave da su ga kontaktirali iz Münchena:

- Moguće je da je došlo do određenog nesporazuma. Imam veliko poštovanje prema Wengeru, poznajem ga preko 30 godina. Sigurno je da ću ga nazvati kako bismo raščistili situaciju koja je nastala. Nisam zainteresiran za prepucavanje s njim.

Ovakav razvoj događaja nije se svidio francuskom stručnjaku, koji je istaknuo da je njegov dolazak u München sada neizvjestan.

Wengerova ljutnja

- Moje ime je iskrsnulo niotkuda. Rummenigge me nazvao i pričali smo nekoliko minuta. Rekao mi je kako je Flick sada zamjenski trener, te me pitao jesam li zainteresiran za preuzimanje trenerske funkcije Bayerna, a ja sam mu odgovorio da možemo porazgovarati tijekom ovog tjedna. Bayern je u prošlosti bio vrlo diskretan klub, a danas je u borbi s brojnim glasinama koje dolaze za svih strana - izjavio je Wenger. Dok Francuz negoduje, Hansi Flick uživa status heroja u Münchenu.

- Momčad je pokazala da zaista može slaviti nogomet i jako sam zadovoljan - izjavio je 54-godišnjak.

Linker
22. travanj 2024 01:12