Ribery i Kovač
 Sebastian Widmann/Getty Images / Bongarts/Getty Images
MOŽDA SE DOGODI PREOKRET

TREBAO BI NAPUSTITI BAYERN, A U TRI DANA MU DONIO OGROMNIH ŠEST BODOVA Kovač nahvalio briljantnog veterana: 'Odigrao je stvarno vrhunsku utakmicu

NJEMAČKA Niko Kovač slavio na gostovanju kod bivšeg kluba uz briljantan nastup veterana koji je u posljednje dvije utakmice donio šest velikih bodova
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 23. prosinac 2018. 09:45

Današnjim utakmicama Augsburg - Wolfsburg i Hoffenheim - Mainz spušta se zavjesa na prvi dio Bundeslige, najviše razloga za zadovoljstvo imaju u Dortmundu, crno-žuti sa šest bodova prednosti pred aktualnim prvakom Bayernom koji se jučerašnjom pobjedom u Frankfurtu probio na drugo mjesto.

Franck Ribery na kraju sezone trebao bi napustiti Bayern nakon 12 godina uspješne suradnje. U Münchenu su se odlučili na pomlađivanje momčadi i tandem Robben i Ribery više nije u vizijama čelnika Bavaraca, no možda se dogodi preokret.

Naime, 35-godišnji Francuz u samo tri dana donio je svojim golovima ogromnih šest bodova Bayernu i ostavio ih u utrci za naslov prvaka. Prvo je u srijedu genijalnim pogotkom srušio RB Leipzig u završnici utakmice, a jučer je u Frankfurtu bio dvostruki strijelac. Odigrao je odličnu utakmicu, neuhvatljiv za domaće braniče koji su često morali posezati za oštrim startovima.

Pet pobjeda u nizu

Međutim, to nije omelo Riberyja, u odličnoj utakmici i ravnopravnoj, premda to konačnih 3:0 za Bayern ne sugerira, on je bio presudan faktor. Domaći su istrčali oslabljeni za Antu Rebića, hrvatski reprezentativac otpao je u posljednji trenutak zbog ozljede gležnja, ali i bez njega imali su dovoljno prigoda za više od poraza. No, Manuel Neuer vratio se u formu, ovo je bila četvrta bundesligaška utakmica u nizu u kojoj nije primio pogodak. Bayern je nakon domaćeg remija s Fortunom 24. studenoga dobio pet utakmica u nizu i više nitko ne govori o mogućem otkazu Niki Kovaču.

- Osim početnih 20 minuta igrali smo više nego dobro, baš kao i u posljednje vrijeme, to je ono što Bayern mora raditi. Moram pohvaliti Francka, odigrao je stvarno vrhunsku utakmicu - rekao je Kovač.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 09:14