Grimm/Bongarts/Getty Images
DOBIO OVACIJE

'TRENER ME IZNENADIO, PLAN JE BIO POTPUNO DRUGAČIJI!' KRAMARIĆ ZA SN OPISAO BRILJANTNI POVRATAK 'Otvoreno sam mu rekao da neću izdržati 90 minuta...'

NJEMAČKA Hrvatski napadač strijelac za Hoffenheim u povratničkoj utakmici
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. listopad 2019. 17:12

Andrej Kramarić vratio se u velikom stilu, gledatelji na stadionu Hoffenheima u Sinsheimu skandirali su njegovo ime. Hrvatski reprezentativac zabio je prvi gol u pobjedi njegova kluba nad Schalkeom 2:0 u 8. kolu Bundeslige, što je popraćeno ovacijama gotovo trideset tisuća ljudi.

Hoffenheim je bio četiri utakmice bez pobjede do iznenađenja u proteklom kolu kojeg je napravio u Münchenu kad je matirao Bayern. No, trener Schreuder znao je da se radilo o specifičnoj utakmici i za ogled sa Schalkeom jedva je dočekao povratak Kramarića. Iako nije igrao niti jedan službeni susret od lipnja i utakmice za Vatrene u Osijeku s Walesom, a tek je protekli tjedan počeo trenirati s momčadi, stavio ga je na teren od prve minute.

I to na poziciju lijevog krila s koje se probijao prema vratima. U 71. minuti napadač Ihlas Bebou iz Toga pucao je s ruba kaznenog prostora, vratar odbio, a Kramarić desnicom od prve zabio u mrežu. Sa desetak metara. Tako je Hoffenheim slomio otpor ekipe iz Gelsenkirchena, da bi sam Bebou u 85. minuti postavio konačan rezultat. Kramarić je na terenu ostao do kraja. Bio je aktivan i donio kvalitetu koja je nedostajala.

Ugodno iznenađenje

- Trener me iznenadio, nisam se nadao da ću igrati od prve minute, bilo je planirano da uđem u drugom poluvremenu. Naravno da sam sretan. Razgovarali smo dan prije susreta, otvoreno sam mu rekao da vjerojatno neću izdržati svih 90 minuta, na kraju sam izdržao. I zabio, sve je super - kazao nam je nakon susreta veselim glasom Kramarić i dodao:

- Odlična je vijest što nisam imamo grčeve, nimalo, ali moram priznati da me zadnjih dvadesetak minuta koljeno malo zatezalo, dakle to još nije sto posto. Radostan sam što mi je tako krenulo, a sad je najbitnije za dalje da koljeno bude zdravo.

Često napadači povratnički gol nekome poklone:

- Ovaj pokladnjam sebi, ali i profesoru Saši Jankoviću koji me operirao. Nadam se da će s koljenom sve biti u redu - konstatirao je Kramarić.

Protekle sezone zabio je 17 golova u Bundesligi i dodao četiri asistencije, a sada je zaključio stanku jer zadnji susret za bodove odigrao je i posljednji gol zabio 18. svibnja, suparnik je tada bio Mainz. Na startu pripremao u srpnju bio je strijelac u prvoj trening utakmici, a od tada 99 dana čekao je ovaj trenutak.

Pauze se dogodila zbog bolova u koljenu, što je na kraju morao rješavati kirurškim zahvatom. Zlatko Dalić sad ima napadača koji je bio stalni starter prije ozljede, za završnu utakmicu u kvalifikacijama na Euro.

Napravio je Schalke neke pokušaje i prijetnje, ali to je bila utakmica s malo udaraca u okvir gola, tek tri domaćina i jedan gostiju, teško se dolazilo do pravih šansi. Čekalo se prijeloman trenutak i dogodio u režiji Kramarića.

Za njega ovaj pogodak nije znak da je odmah u velikoj formi, ali je golemo ohrabrenje da se vratio dobar, i da u utakmicama koje dolaze može samo dizati razinu izvedbe, ako koljeno bude držalo. Što te biti od koristi i klubu i nacionalnoj vrsti. Možda ćak više Hoffeheimu jer on je u ekipi najveća zvijezda i napokon će moći igrati nogomet kakav je novi trener, koji je preuzeo momčad ovog ljeta, zamislio.

Linker
24. travanj 2024 02:40