Matthias Hangst/Getty Images / Getty Images
DANAS POSLJEDNJE KOLO

TRENUTAK ISTINE U BUNDESLIGI Kramarić u lovu na Ligu prvaka, Kovač za oproštaj lovi Europsku ligu, a prava drama odvija se u borbi za opstanak

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 12. svibanj 2018. 15:00

Danas će se spustiti zavjesa na 55. bundesligašku sezonu. Premda je već šest sezona prvenstvo što se tiče borbe za prvaka nezanimljivo, jer Bayern svoje odradi obično do početka travnja, ova subota će ipak biti vrlo zanimljiva. Naime, čak osam od devet utakmica barem za jednog od suparnika je ključna. Samo je ogled Mainza i Werdera lišen svih imperativa što se tiče plasmana.

Započnimo od vrha. Za preostala dva mjesta u Ligi prvaka bore se četiri momčadi, najbliže je Borussia D., ali danas crno-žuti gostuju kod Hoffenheima, kojem, pak, pobjeda vjerojatno donosi prvi plasman u skupinu elitnog klupskog natjecanja. Bayer u Leverkusenu igra protiv neopterećenog Hannovera i čeka kiks Hoffenheima, a pri tome mora slaviti s visokim rezultatom kako bi preskočio jednog od dvoje suparnika.

Iz prikrajka čeka Leipzig, njemu se, pak mora puno toga poklopiti, Hoffenheim i Bayer moraju izgubiti, a Bikovi slaviti u Berlinu, pa će oni ponovno u Ligu prvaka.

Mnoge dvojbe

No, izgube li u Berlinu, mogu ostati i bez utješne Europske lige, jer iza njih vrebaju Eintracht, Stuttgart i Borussia M. Srećom za Leipzig, sva tri kluba su na iznimno teškim gostovanjima, Kovačeva momčad ide k Schalkeu, koji žudi za revanšom zbog nedavno izgubljene kup utakmice, Švabe će biti dekoracija na proslavi Bayerna, a Borussia će u goste HSV-u.

- Znamo što nam treba i što želimo, ići ćemo do krajnjih granica - objasnio je jučer Niko Kovač uoči posljednje bundesligaške utakmice na klupi Eintrachta, u kojoj bi trebao zaigrati i potpuno oporavljeni Ante Rebić.

Na dnu bundesligaške tablice je prava drama, Freiburg za odmak od 16. mjesta i dodatnih kvalifikacija treba domaći bod u dvoboju s Augsburgom, Wolfsburgu za ostanak na tom mjestu bod protiv već ispalog Kölna, dok HSV mora dobiti Borussiju i uzdati se u pomoć Kölna.

Inače, jučer su u Münchenu potpisali nove ugovore s Arjenom Robbenom i Rafinhom. Obojica će ostati još jednu sezonu, kao i Ribery, koji je to odradio početkom ovog tjedna. Niko Kovač imat će, dakle, sve snage na okupu sljedeće sezone, čak i Roberta Lewandowskog, za kojeg je Karl Heinz Rummenigge jučer objavio kako ostaje u klub s Isara.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
24. travanj 2024 08:47