REUTERS/Michael Dalder
KULMINACIJA NEZADOVOLJSTVA

TURBULENCIJE U KOVAČEVOM BAYERNU NAKON RAZOČARANJA NA STARTU NOVE SEZONE Zvijezda izjurila iz svlačionice i zatražila transfer: 'Da, želim otići'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2019. 10:20

Nova bundesligaška sezona nije započela na željeni način za Bayern Nike Kovača. Bavarci su kod kuće odigrali tek 2:2 protiv berlinske Herthe u susretu u kojem su poveli 1:0, pa se vraćali nakon 1:2.

"Podijelili smo bodove, a Hertha je imala sreće. Mi smo bili ti koji su imali prilike i sastav koji je dominirao. Pokušavali smo pobijediti svih 90 minuta i na to sam ponosan, ne mogu kriviti svoje dečke. Konačnih 2:2 zasigurno je sretan rezultat za Herthu, čestitke Anti i njegovoj momčadi na ovom postignuću", rekao je Kovač nakon susreta.

Komentirao je i dva primljena gola.

"Jedan gol su zabili nakon odbijene lopte, a drugi nakon što je Pavard prestao trčati poslije udarca. Ostatak utakmice igrala je jedna momčad", dodao je trener Bayerna, a statistika zaista itekako govori u prilog njegovoj momčadi. Bayern je imao 71% posjed lopte, omjer u udarcima bio je 17-6 u njihovu korist, a u kornerima 12-0.

Komentirao je Kovač i dolazak novog pojačanja, Philippea Coutinha koji stiže iz Barcelone na posudbu.

"Prema mom mišljenju siguran sam da neće samo navijači Bayerna biti oduševljeni dolaskom takve zvijezde u Bundesligu već cijela Njemačka. Radi se o igraču kojeg svi znamo i sretni smo što dolazi u Bayern", izjavio je Kovač.

Dvostruki strijelac Bayerna Robert Lewandowski priznao je da je njegovu momčad iznenadio prvi primljeni gol.

"Prvi primljeni gol nas je šokirao, ali nismo igrali loše. Igrali smo brzo i stvorili puno prilika".

Jedan igrač Bayerna bio je posebno nezadovoljan nakon susreta. Riječ je o Portugalcu Renatu Sanchesu koji je svlačionicu napustio ekspresno. Sanchesa je Kovač uveo u 85. minuti umjesto Thomasa MÜllera, a sedam minuta kasnije susret je bio završen.

"Nisam ljut, normalno razmišljam o tome, ali situacija za mene nije dobra", rekao je Sanches nakon susreta.

I prošle sezone spominjao se njegov odlazak, ali do njega ovog ljeta nije došlo. Vremena ipak još ima.

"Nisu me pustili ovog ljeta, ali pet minuta igre kao danas mi nije dovoljno, to je sve što ću reći".

Upitan je Sanches i izravno želi li prijeći u neki drugi klub?

"Da", bio je kratak i jasan njegov odgovor, prenosi Kicker.

Sanches je u Bayern stigao iz Benfice 2016. godine za 35 milijuna eura odštete, ali pod Kovačem nije dočekao pravu željenu priliku i sada je upitno hoće li ostati u klubu...

Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group E - Benfica v Bayern Munich - Estadio da Luz, Lisbon, Portugal - September 19, 2018  Bayern Munich coach Niko Kovac with Renato Sanches at the end of the match   REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Linker
20. travanj 2024 11:40