Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
PUN POGODAK

'U SJENI SUPERZVIJEZDA HRVAT JE POSTIGAO NEŠTO ŠTO SU OD NJEGA RIJETKI OČEKIVALI' Predsjednik Bayerna se zbog Vatrenog ispričao Niki Kovaču!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. rujan 2019. 12:47

Dolazak Ivana Perišića u Bayern čini se kao pun pogodak. Hrvatski reprezentativac pokazao se kao pojačanje za bavarskog diva, a u prilog tome idu i njegove predstave u prva četiri nastupa (dva gola i asistencija).

No, dolazak Vatrenog u München nije bio nimalo laka misija. Dio njemačkih i talijanskih medija tvrdi da predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge nije vjerovao Niki Kovaču jer je sumnjao da će Perišić biti pojačanje za njihovu momčad.

No, Niko je bio uporan i uspio dokazati čelniku Bavaraca da je u krivu. A da je pogriješio, svjestan je i sam Rummenigge koji je po pisanjima nekoliko stranih medija uputio ispriku hrvatskom treneru.

Perišić je, podsjetimo, na posudbu vrijednu pet milijuna eura stigao ovog ljeta i to nedugo nakon što je postalo jasno da njemački velikan neće uspjeti dovesti Calluma Hudson-Odoija i Leroyja Sanéa, svoje dvije najveće želje.

No, danas se u Münchenu o njima gotovo pa uopće ne priča, dok na Perišićevu adresu stižu hvalospjevi tamošnjih medija. Upravo je Focus.de u jednom od svojih posljednjih članaka savršeno nahvalio hrvatskog reprezentativca.

- U sjeni superzvijezda poput Philippea Coutinha i Roberta Lewandowskog, Hrvat je postigao nevjerojatan napredak u napadačkoj igri kluba, a rijetki su takvo što očekivali prije njegovog dolaska. On Comana i Gnabryja čini boljima. Perišić je jako važan u ovoj priči jer kvalitetom ne podiže samo njih dvojicu, već i cijeli Bayern - stajalo je, između ostalog, u tekstu Focusa.

Linker
26. travanj 2024 17:03