Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images
Bongarts/Getty Images

OTKRIVANJE PRLJAVOG RUBLJA

UROTA PROTIV ANCELOTTIJA! LEGENDA BAYERNA I BiH NOGOMETA PORUČILA Carlo je sam okrenuo petoricu igrača protiv sebe! Otkrivena imena trojice

AUTOR:
  • Edi Džindo

 • OBJAVLJENO:
 • 30.09.2017. u 08:32

 • Kao što svi već znamo, Carlu Ancelottiju je u četvrtak uručen otkaz te više nije trener Bayerna. Razlozi i razne špekulacije su počele obilaziti bavarskog giganta, a u igru su ozbiljno upleteni i igrači.

  - Pet igrača je bilo protiv Ancelottija. Bilo je nemoguće izvući se iz toga – kazao je predsjednik Bayerna Uli Hoeness.

  Njemački mediji su situaciju istražili i objavili imena trojice od spomenutih pet igrača, a to su Robert Lewandowski, Thomas Muller i Arjen Robben. Tri zvijezde Bayerna su kroz Ancelottijev mandat u nekoliko navrato otvoreno iskazivati nezadovoljstvo Talijanovim pristupom, ali su tokom svojeg sukoba s Ancelottijem u svoj „klan“ uspjeli dovesti još dva suigrača, koja su trenutno nepoznata.

  Danas je u Munchenu održana i izvanredna press konferencija na kojoj je govorio sportski direktor Bayerna te bivši BiH reprezentativac Hasan Salihamidžić. Popularni „Braco“ je obrazložio zašto je uprava donijela najbolju odluku za Bayern.

   

  - Ekipa nije napredovala kako smo htjeli. Izdanje u Parizu je bilo sve osim dobroga i to je bila kap koja je prelila čašu. Ancelotti je sam protiv sebe okrenuo pet nogometaša iz kluba. Jasno je da atmosfera nije bila dobra i da su neki igrači nezadovoljni – rekao je Salihamidžić

  U nedjelju će protiv Herthe ekipu iz glavnog grada Bavarske voditi dosadašnji pomoćni trener i bivši igrač, Francuz Willy Sagnol.