REUTERS
REAKCIJE NA ŠOKANTNU ODLUKU

VEĆ SE SPOMINJE BAREM DESET KOVAČEVIH NASLJEDNIKA 'Sportski direktor i ja imali smo ozbiljan razgovor' ŠTO KAŽE BIVŠI TRENER? 'Moj brat Robert i ja..'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. studeni 2019. 22:49

Najtrofejniji njemački klub Bayern Munchen objavio je da su u nedjelju navečer smijenili hrvatskog trenera Niku Kovača. Bivšem hrvatskom izborniku nije bilo pomoći nakon subotnjeg debakla u 10. kolu Bundeslige protiv Eintrachta iz Frankfurta (5:1).

Nakon šokantne, ali ipak očekivane smjene oglasio se i sam Kovač:

"Smatram da je to ispravna odluka kluba u ovakvome trenutku. Rezultati, a i način na koji smo igrali u zadnje vrijeme, ukazali su mi na činjenicu da je to jedina opcija", izjavio je hrvatski strateg i dodao:

"Moj brat Robert i ja zahvaljujemo Bayernu za posljednjih godinu i pol provedenih u klubu. Tijekom tog vremena osvojili smo prvenstvo, Kup i Superkup. Bilo je to sjajan period. Klubu i momčadi želim svako dobro", zaključio je.

Čelnik uprave bavarskoga giganta Karl-Heinz Rummenigge poručio je:

"Forma, igre i rezultati našega kluba u posljednje vrijeme ukazali su nam na činjenicu da je promjena nužna."

Predsjednik kluba Uli Hoeneß dodao je:

"Sportski direktor Hasan Salihamidžić i ja imali smo otvoren i vrlo ozbiljan razgovor u vezi Nike. Nakon dužeg promišljanja shvatili smo da je najbolje rješenje u ovome trenutku zahvaliti se Kovaču i potražiti drugu soluciju na klupi. Svi iskreno žalimo zbog ovakvog razvoja situacije. Želio bih zahvaliti Niki Kovaču u ime FC Bayern Munchena za sav odrađen posao, a posebno za osvajanje prošlosezonske dvostruke krune", zaključio je Hoeneß.

Kao mogući nasljednici na Allianz Areni već se spominju Ajaxov trener Erik ten Hag, zatim Jose Mourinho, Massimilliano Allegri i Mauricio Pochettino.

Linker
16. travanj 2024 01:43