REUTERS
BUNDESLIGA

VIDEO: BAYERN PRED 75.000 GLEDATELJA NA ALLIANZ ARENI NAPRAVIO VELIKI KORAK PREMA NASLOVU PRVAKA Neočekivani junak razveselio Niku Kovača

Bayern je u 30. kolu Bundeslige teže od očekivanog na svojoj Allianz Areni svladao Werder s 1:0, a jedini pogodak postigao je stoper Niklas Süle u 75. minuti.
Piše: HinaObjavljeno: 20. travanj 2019. 20:11

Bayern sada ima 70 bodova, četiri više od prvog pratitelja dortmundske Borussije koja svoju utakmicu 30. kola igra u nedjelju kod Freiburga.

Igrači Nike Kovača, koji su prije dva tjedna dobili Borussiju Dortmund sa 5:0, teško su izborili pobjedu protiv Werdera, iako su gosti od 58. minute imali igrača manje, jer je isključen branič Miloš Veljković.

Dugo je trajala neizvjesnost na Allianz Areni, a muke za 75.000 navijača i Niku Kovača počele su sredinom prvog poluvremena kad je Serge Gnabry zapucao prvu veliku priliku, sjajno mu je obranio gostujući vratar Pavlenka. Velike prilike imali su nešto kasnije i Thomas Müller pa Robert Lewandowski, ali lopta sve do 75. minute nije htjela u gol, uz sve nervoznije reakcije Nike Kovača kraj aut-linije.

Pobjednički gol postigao je neočekivani junak Niklas Süle u 75. minuti i to uz puno sreće. Opalio je s vrha 16-erca, a lopta je okrznula gostujućeg igrača i završila je u mreži.

Predzadnji Nürnberg je u gostima kod Bayer Leverkusena izgubio sa 0-2, a strijelci za "apotekare" bili su Alario (61) i Volland (86). Hrvatski branič Tin Jedvaj ostao je na klupi Leverkusena.

Mainz je dobio Fortunu Düsseldorf sa 3-1, a vodeći pogodak za Mainz zabio je francuski napadač Jean Philippe Mateta nakon samo 35 sekundi igre.

Stuttgart, koji se bori za opstanak, doživio je potop u gostima kod Augsburga, izgubivši sa 0-6. Po dva gola za Augsburg zabili su Philipp Max i Marc Richter.

Večeras se još sastaju Borussia Mönchengladbach - Leipzig, te Schalke - Hoffenheim.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 18:52