STEFAN PUCHNER dpa Picture-Alliance/AFP
LOŠ DAN ZA KRAMARIĆA

VIDEO: ČUDESAN DEBI WUNDERKINDA ZA KOJIM SU SE OTIMALI VELIKANI, UŠAO S KLUPE I HAT-TRICKOM DONIO PREOKRET Pogledajte sjajnu Brekalovu asistenciju

Piše: HinaObjavljeno: 18. siječanj 2020. 19:16

Nakon zimske pauze natjecanje u Bundesligi nastavljeno je susretima 18. kola, a hrvatski reprezentativac Josip Brekalo bio je asistent za jedini pogodak Wolfsburga, koji je izgubio od Koelna s 1-3.

Pobjedu Koelnu donijeli su dvostruki strijelac Jhon Córdoba (22', 45'+2') i Jonas Hector (62'), a Brekalo je u 66. minuti povukao polukontru i odlično je uposlio Renata Steffena, koji je pogodio za konačnih 1-3. Jedanaest minuta kasnije hrvatski nogometaš izašao je iz igre.

Borussia Dortmund je u gostima kod Augsburga u 55. minuti gubila s 1-3, a onda je u igru ušao 19-godišnji norveški napadač Erling Haaland, koji se u jesenskom dijelu sezone u dresu Salzburga iskazao golgeterskim sposobnostima. Njegov debi u Bundesligi bio je isto tako uspješan, upisao je hat-trick i donio pobjedu Borussiji Dortmund, koja je slavila s 5-3. Haaland je bio strijelac u 59., 70. i 79. minuti, a preostala dva pogotka postigli su Julian Brandt (49') i Jadon Sancho (61'). Hrvatski stoper Tin Jedvaj odigrao je svih 90 minuta za Augsburg.

Hoffenheim je kod kuće izgubio od Eintrachta iz Frankfurta s 1-2, a hrvatski napadač Andrej Kramarić odigrao je cijeli susret za domaćine, te se dva puta našao u gol-šansi. U 57. minuti njegov pokušaj glavom otišao je iznad gola, a u 60. je pucao lijevom nogom, ali vratar Eintrachta bio je na mjestu.

Dan ranije nogometaši Schalkea su na svom stadionu pobijedili drugoplasiranu Borussiju Moenchengladbach s 2-0. Večeras vodeći Leipzig dočekuje Union Berlin, a u nedjelju se sastaju Hertha - Bayern, te Paderborn - Bayer Leverkusen.

Linker
20. travanj 2024 00:19