REUTERS/Kai Pfaffenbach
POTEZ ZA NOTES

VIDEO: DAN HRVATA U NJEMAČKOJ! POGLEDAJTE PREKRASNE GOLOVE DVOJCA KOJI JE BUDUĆNOST VATRENIH Golčina iz slobodnjaka i s prsa ravno u mrežu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. svibanj 2019. 19:29

Dok Niko Kovač s Bayernom slavi naslov prvaka, sjajne vijesti stižu i s drugih bundesligaških travnjaka. U posljednjem kolu njemačkog prvenstva zabila su čak dva hrvatska reprezentativca.

Andrej Kramarić zabio je prekrasan gol Mainzu iz slobodnog udarca, za vodstvo gostiju 0:2 u 34. minuti. namjestio je Krama loptu na nekih 25 metara, gađao malu mrežicu i pogoio savršeno, od stative u gol.

Hoffenheim je lovio pobjedu na gostovanju kod Mainza u borbi za Europu, ali je na koncu izgubio sa 2:4 premda je nakon 35 minuta vodio 2-0. Međutim, u 41. minuti je ostao s igračem manje nakon što je isključen Cristoph Baumgartner, što je domaćin iskoristio i u drugom dijelu okrenuo rezultat sa četiri gola.

Gosti su poveli u 13. minuti preko Belfodila, a u 35. minuti je svojim 17. pogotkom ove sezone Andrej Kramarić povisio na 2-0. No, uslijedio je veliki obrat, a strijelci za Mainz bili su Brosinski (66-11m), Boetius (83, 90) i Mateta (90+3).

Najveći gubitnik kola, a može se reći i prvenstva, jest Hoffenheim. Momčad koja je cijele sezone plijenila pozornost sjajnom igrom na kraju je ostala bez ičega, sljedeće sezone neće igrati u Europi.

U ludoj golijadi u zadnjem kolu Wolfsburg je sa 8:1 pobijedio Augsburg, a sedmi gol zabio je nova nadolazeća zvijezda Vatrenih, Josip Brekalo. Junak utakmice bio je Wout Weghorst s tri gola i jednom asistencijom.

Pogledajte lijepe poteze dvojice hrvatskih reprezentativaca.

LJESTVICA STRIJELACA: Lewandowski na vrhu, Kramarić na diobi treće pozicije

Napadač Bayerna Poljak Robert Lewandowski najbolji je strijelac njemačkog prvenstva sa 22 gola, dok je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić na diobi treće pozicije sa 17 postignutih golova.

Na drugom mjestu je Paco Alcacer iz Borussije Dortmund sa 18 golova, dok su po 17 pogodaka kao i Kramarić zabili i Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Luka Jović (Eintracht Frankfurt), Marco Reus (Borussia Dortmund) i Wout Weghorst (Wolfsburg).

LJESTVICA STRIJELACA:

22 - Lewandowski (Bayern Munchen)

18 - Paco Alcacer (Borussia Dortmund)

17 - Havertz (Bayer Leverkusen) , Jović (Eintracht Frankfurt), KRAMARIĆ (Hoffenheim), Reus (Borussia Dortmund), Weghorst (Wolfsburg)

16 - Belfodil (Hoffenheim), Werner (Leipzig)

15 - Haller (Eintracht Frankfurt), Poulsen (Leipzig)

14 - Mateta (Mainz 05), Volland (Bayer Leverkusen)

12 - Plea (Borussia Mönchengladbach), Sancho (Borussia Dortmund)...

Linker
18. travanj 2024 13:53