REUTERS/Annegret Hilse
ZANIMLJIV DAN

VIDEO: DORTMUND GOLOM U POSLJEDNJIM SEKUNDAMA PRETEKAO KOVAČA, UTAKMICU OBILJEŽILA GLUPOST BiH NAPADAČA Roma šokirana, Atletico sve dalje od naslova

Piše: HinaObjavljeno: 16. ožujak 2019. 22:14

Golom Marca Reusa u drugoj minuti sudačke nadoknade Borussija Dortmund je u Berlinu pobijedila Herthu sa 3-2 i preuzela vodstvo na ljestvici s tri boda više od Bayerna koji ima utakmicu manje.

Hertha je vodila 1-0 i 2-1, no Borussija se oba puta vratila, a potom u drugoj minuti nadoknade izborila iznimno važnu pobjedu.

Borussija je zasluženo slavila, a tijekom utakmice je imala 25 udaraca i 10 kornera.

Berlinski sastav je poveo u 4. minuti golom Salomona Kaloua nakon pogreške gostujućeg vratara Romana Burkija. Deset minuta kasnije izjednačio je Thomas Delaney, no Kalou je u 35. minuti iz kaznenog udarca ponovo doveo domaćine u vodstvo. Izjednačio je Dan Zagadou u 49. minuti.

Hertha je u 85. minuti ostala s igračem manje nakon što je isključen Jordan Torunarigha, a Borussija je igrača više iskoristila u sudačkoj nadoknadi. Pobjednički pogodak zabio je Reus. U posljednjim trenucima susreta isključen je i domaći napadač Vedad Ibišević koji je namjerno pogodio loptom u glavu gostujućeg vratara.

Rezultati by SofaScore

Neočekivani poraz Rome u Ferrari

Petoplasirana momčad Serie A Roma doživjela je neočekivan poraz u 28. kolu kod "davljenika" SPAL-a u Ferrari.

SPAL je iznenadio Romu napadačkom igrom i došao do velike pobjede pogocima Faresa i Petagne, dok je za Romu bio Perroti. Za SPAL, koji se bori za ostanak, od 82. minute je zaigrao bivši igrač Hajduka Lorenco Šimić, dok je Ante Ćorić ostao na klupi Rome.

U ranije odigranom susretu Sampdoria je slavila s čak 5-3 kod Sassuola.

Rezultati by SofaScore

Poraz Atletica u Španjolskoj ligi

Nogometaši Atletica poraženi su u 28. kolu Španjolske lige u gostima kod Athletic Bilbaoa s 0-2 i sve su dalje od vodeće Barcelone.

Atletico je još u šoku nakon ispadanja u Ligi prvaka od Juventusa pa u Bilbaou skoro da nisu zabilježili nijednu priliku. Domaći su golovima Inakija Williamsa (73') i Kenana Kodre (85') u samoj završnici to iskoristili te nanijeli madridskome sastavu četvrti poraz u Primeri. Nikola Kalinić je ostao na klupi gostiju.

Vodi Barcelona s 63 boda i utakmicom manje, a Atlético Madrid je drugi s 56, dok su Baski pobjedom došli na 9. mjesto s 39 bodova.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 16:54