Reuters ilustracija
33. KOLO BUNDESLIGE

VIDEO: DRAMATIČAN RASPLET BUNDESLIGE! POSLJEDNJE KOLO ODLUČIT ĆE O PRVAKU NJEMAČKE! Kovačevom Bayernu poništen pogodak za titulu, u Dortmundu slavlje!

Bayern Nike Kovača nije uspio doći do pobjede koja bi mu osigurala novu titulu Bundeslige, u Leipzigu je ostalo 0:0 pa ćemo novog prvaka saznati u posljednjem kolu. Borussia je do pobjede 3:2 došla protiv Fortune Dusseldorf i stigla na dva boda zaostatka za Bavarcima. Susreti su odlučeni u periodu od deset minuta kada je Bayernu poništen gol, a Borussia je postigla pogodak uz promašen jedanaesterac gostiju. Bayern je i dalje prvi sa 75 bodova.
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 11. svibanj 2019. 10:53

LEIPZIG - BAYERN MÜNCHEN 0:0

LEIPZIG: Gulacsi - Halstenberg, Orban, Konate, Klostermann - Laimer (Mukiele 86'), Demme (Haidara 82'), Sabitzer - Werner, Forsberg (Smith-Rowe 90'), Poulsen

BAYERN MÜNCHEN: Ulreich - Alaba, Hummels, Sule, Kimmich - Alcantara (Rafinha 81') - Goretzka, Muller - Coman (Robben 89'), Lewandowski, Gnabry (Ribery 78')

Kada je Leon Goretzka u 50. minuti poentirao, na Allianz Areni krenula je velika priprema za doček prvaka. Slavlje se prelijevalo, igrači su znali da su na milimetar od euforije, Leipzig je disao - "crveno". No onda je Manuel Gräfe dobio "dojavu", pregledao je snimku i zbog nožnog prsta Lewandowskog dosudio - zaleđe... Bayern je u subotu dvije minute bio prvak. Ali, drama se nastavlja.

Tri minute potom, za Borussiju je zabio Delaney, za vodstvo 2-1, a do kraja sureta, u sljedećih 40 minuta, Müller, Ribery i Lewandowski za koji centimetar promašuju titulu. Kao što je prije njih u prvome dijelu titulu promašaja nosio Serge Gnabry. U prijevodu, 90 minuta orije kraja, situacija na semaforu je sljedeća: 1. Bayern 75., 2. Borussia D. 73. Bayern kod kuće igra s Eintrachtom, Borussia odlazi kod imenjaka iz Mönchengaldabacha. Prevedeno, drama oko titile prvaka seli se u zadnje kolo, gdje Bayern ima drugu, i posljednju meč-loptu.

Zapravo je momčad Nike Kovača imala teži zadatak, jer gostovali su kod trećeplasiranog Red Bulla, ali u igri se to nije osjetilo; dapače, Bavarci su krenuli silovito, nasrtali su prema domaćim vratima i silno željeli cijeli posao obaviti još danas. Diljem Münchena kafići su gorili, pivo se hladilo, no na kraju do onog konačnog praska euforije nije došlo. Bayern i Borussia su, dakle, kolo prije kraja ostali na istim pozicijama, a Kovačeve će trupe na Allianzu protiv Ante Rebića imati iznimno opasan test, jer bivši klub Kovačevih još uvijek ganja mjesto u Ligi prvaka, banket za bogataša na koji nikad nisu stupili... No Bayernu za potvrdu naslova treba jedan bod, dok Borussia Dortmund mora pobijediti.

"Dvije minute trajalo je slavlje, na semaforu je pisalo 0-1, a Bavarci su slavili naslov prvaka. No VAR je odlučio da odgađa feštu. Snimka je pokazala da je Lewa bio koji centimetar u ofsajdu, a sve je to sugeriralo da još uvijek ništa nije gotovo. Kako je i Borussia slavila protiv Fortune 3-2, postalo je jasno - Bundesliga će imati pravu dramu posljednjeg kola. U kojem je Bayern, ipak, ogromni favorit. Jer, i kad lopta krene s centra, Kovač je prvak...", piše njemački Bild.

LEIPZIG - BAYERN MÜNCHEN 0:0

LEIPZIG: Gulacsi - Halstenberg, Orban, Konate, Klostermann - Laimer, Demme, Sabitzer - Werner, Forsberg, Poulsen

BAYERN MÜNCHEN: Ulreich - Alaba, Hummels, Sule, Kimmich - Alcantara - Goretzka, Muller - Coman, Lewandowski, Gnabry

-----------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE! ODLUKA O PRVAKU PAST ĆE U ZADNJEMU KOLU!

90'+5' - GOOOL! FORTUNA JE USPJELA SMANJITI NA 3:2, POPUSTILA JE KONCENTRACIJA IGRAČIMA BORUSSIJE...

90'+4' - Još jedna velika šansa za Bayern! Robben se mogao proslaviti, pucao je s vrha šesnaesterca, ali visoko iznad grede... Rummenigge i Hoeness na tribinama su se spontano uhvatili za glavu!

90'+2' - GOOOL! GOTZE JE ZABIO U DORTMUNDU ZA POTVRDU POBJEDE BORUSSIJE!

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

89' - Uhh, ovo je bilo blizu! Lewandowski je pucao iz slobodnjaka s dvadesetak metara, a lopta je prošla samo par centimetara od vratnice!

89' - I posljednju promjenu radi Kovač. Ušao je Robben umjesto Comana.

88' - Opet mijenja Leipzig. Laimer se ozlijedio u sudaru s Kimmichom, mijenja ga Mukiele.

84' - Zamjena kod Leipziga. Amadou Haidara će ući, a izaći će Diego Demme.

83' - Strašna obrana mađarskog vratara! Ribery se ušuljao u peterac i pokušao petom zabiti gol, ali Gulacsi je danas nesavladiv!

81' - I druga zamjena kod Bayerna. Izašao je Thiago Alcantara šepajući, djelovao je kao da je ljut na sebe a ne na Kovača, zamijenit će ga Rafinha.

78' - Prvu zamjenu na utakmici koristi Niko Kovač. Ušao je veteran Franck Ribery umjesto Gnabryja.

73' - Pucao je Timo Werner po golu, ali mlako je to bilo, obrana Bayerna bez problema je raščistila situaciju. I dalje Bavarci prijete, a Leipzig pokušava nešto iz kontre.

64' - Što je sada promašio Muller... Gnabry mu je s lijevog boka poslao centaršut kao na pladnju, a Mullerov udarac glavom s pet metara odlazi visoko iznad grede! Ovo je nešto što se mora zabiti...

61' - Goretzka je dobio žuti karton zbog prekršaja na Forsbergu, potpuno opravdano.

53' - GOOOL! DELANEY ZABIJA NAKON SJAJNE AKCIJE BORUSSIJE! KAKVA DRAMA U NJEMAČKOJ...

IPAK NIŠTA OD GOLA BAYERNA! SUDAC JE PREGLEDAO SNIMKU VAR-A I USTANOVIO DA JE U AKCIJI ZA POGODAK BILO ZALEĐE!

50' - GOOOL! Kakva nagla promjena situacije! Tri minute nakon što je Fortuna izjednačila, Goretzka majstorijom zabija za vodstvo Bayerna! U ovim trenucima Bavarci su prvaci...

47' - GOOOL! FORTUNA JE USPJELA IZJEDNAČITI U DORTMUNDU!

45' - Počelo je drugo poluvrijeme u Leipzigu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Još nema pogodaka u Leipzigu. Igrači Nike Kovača napadaju, bore se i traže rupu u obrani, no domaći se nogometaši zasad uspješno nose s naletima Bavaraca. Posebno je dobro raspoložen vratar Leipziga Peter Gulacsi, obranio je nekoliko izvrsnih Gnabryjevih udaraca. Kovač će u nastavku morati preuzeti veći rizik želi li doći do pogotka koji bi osigurao novu titulu za Bayern.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

41' - GOOOL! BORUSSIA DORTMUND JE POVELA 1:0 POGOTKOM CHRISTIANA PULIŠIĆA!

39' - Majstorski volej Gnabryja s desetak metara iskosa, ali vratar Leipziga danas sjajno brani!

36' - Ovo je bilo opasno! Lewandowski je bio u skoku, ali Konate mu je glavom 'skinuo' udarac u zadnji trenutak!

29' - Najbolja prilika dosad! Gnabry je šutirao pet metara, a Gulacsi sjajno brani taj pokušaj!

25' - Bayern ima inicijativu, lijepo kombiniraju i pokušavaju probiti obranu Leipziga, no zasad bez uspjeha.

16' - Tek sad su igrači Leipziga stvorili neku polupriliku... Timo Werner je dobio loptu u for, pucao je po golu, ali Kimmich je uspio blokirati.

10' - Kakav je ovo zicer bio! Lewandowski je primio jednu loptu na desetak metara i zatim promašio cijeli gol! Srećom po njega, već je bilo označeno zaleđe...

5' - Bayern prvi prijeti! Gnabry je opalio s ruba šesnaesterca, ali Gulacsi se nije dao iznenaditi.

1' - Počela je utakmica u Leipzigu!

-----------------------------------------------------------

15.25: Igrači su istrčali na travnjak Red Bull Arene. Glavni sudac je Manuel Gräfe. Sve je spremno za početak!

14.30: Objavljeni su službeni sastavi.

Linker
22. travanj 2024 20:29