Screenshot
PROŽIVLJAVA DRUGU MLADOST

VIDEO: EVO ZAŠTO MU HRVAT I DALJE VJERUJE I LJUBI GA KAD IZLAZI IZ IGRE Gol za preokret: Pogledajte čaroliju velikog asa u 35. godini

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. listopad 2019. 11:40

Ikona BiH nogometa i Bundeslige, Vedad Ibišević, proživljava drugu mladost. Popularni Vedator ima 35 godina, ali i dalje sjajno igra u Bundesligi, u kojoj je proveo posljednjih 13 godina.

U Aaachen je došao iz PSG-a 2006., godinu dana kasnije počeo je svoju petogodišnju avanturu u Hoffenheimu za koji je zabio više od 50 golova, potom prešao u Stuttgart, pa u Herthu koja je otkupila njegov ugovor i gdje uspješno igra i danas.

Ove je sezone četiri puta startao u prvoj momčadi, ali jednako je dobar i kad ulazi s klupe. Tako je bilo prošlog vikenda protiv Kölna kad je ušao i u pet minuta zabio dva gola u gostujućoj 4:0 pobjedi, a jučer je u 7. kolu startao u prvoj momčadi i prekrasnim pogotkom inicirao prekret u okršaju Herthe i Fortune u Berlinu (3:1).

Gosti su poveli pogotkom Henningsa u 32. minuti iz kaznenog udarca, ali do poluvremena je uslijedio veliki preokret momčadi hrvatskog trenera Ante Čovića, koji je pokrenuo upravo Ibišević. 35-godišnji golgeter je u 31. minuti pronašao rupu u gostujućoj obrani, te ubačaj Wolfa jednim dodirom majstorski spremio u mrežu.

Vedad je tako došao do ukupno 123 pogotka te je na vječnoj listi najboljih strijelaca Bundeslige prestigao legende Lothara Matthausa i Miroslava Klosea.

Jasno je stoga zašto mu i trener Ćović i dalje itekako vjeruje i koristi u skladu s njegovim fizičkim mogućnostima. Kada ga je u 70. minuti izvadio iz igre, Ćović ga je zagrlio i izljubio, a ovacije je Vedo dobio i od navijača.

U sinoćnoj utakmici, vodstvo Herthi donio je Javairo Dilrosun u 44. minuti, a konačnih 3:1 postavio je Vladimir Darida u 62.

Hertha je sa 10 bodova ostala na 10. mjestu, a Fortuna je sa četiri boda na 14. mjestu.

Linker
23. travanj 2024 15:46