screnshot youtube
BRAVO MAJSTORE

VIDEO: FENOMENALNE VIJESTI ZA IZBORNIKA ZLATKA DALIĆA UOČI SPEKTAKLA PROTIV ŠPANJOLSKE NA MAKSIMIRU Pogledajte sjajnu reakciju i pogodak Vatrenog

Piše: HinaObjavljeno: 31. listopad 2018. 23:59

Nogometaši Borussije Dortmund, Schalkea, Bayer Leverkusena i RB Leipziga izborili su plasman u osminu finala njemačkog nogometnog Kupa.

Najuvjerljiviju predstavu večeri pružio je Bayer koji je na gostovanju pobijedio Borussiju Moenchengladbach sa 5-0. 'Apotekari' su u prošlom kolu zabili šest golova na gostovanju kod Werdera (6-2), a sada pet protiv Borussije, a među strijelce se upisao i hrvatski nogometaš Tin Jedvaj.

Bayer je poveo u 5. minuti golom Juliana Brandta. Na 2-0 je povećao Jedvaj u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Pucao je Bender, golman Sommer je obranio, a Jedvaj, koji je ušao u igru u 15. minuti, odbijanac pospremio u mrežu. U nastavku susreta gosti su zabili još tri gola, a strijelci su bili Karim Bellarabi (67, 74), te Kevin Volland (80).

Lider njemačkog prvenstva je daleko teže nego što se očekivalo izborio nastavak natjecanja. Borussija Dortmund je pobijedila drugoligaša Union Berlin sa 3-2, a pobjednički pogodak domaćin je postigao u 120. minuti. Borussije je vodila 1-0 i 2-1, ali su gosti uspjeli oba puta izjednačiti i gurnuti susret u produžetak. Strijelci za domaći sastav bili su Christian Pulisic (40), Max Philipp (73) i Marco Reus (120-11m), dok je oba gola za Union Berlin zabio Sebastian Polter (63, 88).

U jednom od derbija kola RB Leipzig je pobijedio Hoffenheim sa 2-0, a oba gola je zabio Timo Werner (48, 56). Andrej Kramarić je za goste igrao cijeli susret.

Schalke je na gostovanju pobijedio Koln boljim izvođenjem jedanaesteraca 6-5 nakon što je susret završio 1-1. Koln je poveo u 43. minuti golom Cordobe, a izjednačio je Nabil Bentaleb iz kazenog udarca u 88. minuti. prilikom izvođenja jedanaesteraca kod Kolna su bili neprecizni Marco Hoger i Dominic Drexler, a kod godtiju Bentaleb.

Werder nije imao problema protiv četvrtoligaša Weiche Flensburg pobijedivši sa 5-1.

U utorak je plasman u osminu finala njemačkog Kupa izborio Bayern koji je na gostovanju daleko teže nego što se očekivalo pobijedio četvrtoligaša Rdinghausen sa 2-1. Momčad Nike Kovača je povela golovima Sandra Wagnera (8) i Thomasa Mullera (13-11m), a za domaćine je zabio Linus Meyer u 49. minuti.

Bila je to četvrta pobjeda Bavaraca u nizu, zanimljivo četvrta gostujuća. U prvenstvu su pobijedili Wolfsburg (3-1) i Manz (2-1), u Ligi prvaka AEK (2-0), a u Kupu Rdinghausen. Priliku za petu pobjedu Bayern će imati u subotu pred svojim navijačima protiv Freiburga.

------------------------------------------------------------------

REZULTATI

Koln (D2) - Schalke 04 5-6 11m (1-1)

Borussia Dortmund - Union Berlin (D2) 3-2 prod.

Hansa Rostock (D3) - Nurnberg (D2) 2-4 11m (2-2)

Weiche Flensburg (D4) - Werder 1-5

Borussia Mon. - Bayer Leverkusen 0-5

RB Leipzig - Hoffenheim 2-0

Holstein Kiel (D2) - Freiburg 2-1

Arminia (D2) - Duisbourg (D2) 0-3

------------------------------------------------------------------

Linker
23. travanj 2024 12:44