Simon Hofmann/Bongarts/Getty Images
I TRENER JE ZADOVOLJAN

VIDEO: HRVATSKI JUNAK VEČERI ZABIO ZA POBJEDU PA SVIMA ZNAKOVITO PORUČIO 'Mi moramo igrati bolje!'

NJEMAČKA Hrvatski napadač nije iskoristio kazneni udarac protiv Liverpoola, ali jučer je donio slavlje Hoffenheimu protiv Werdera
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 20. kolovoz 2017. 12:19

Julian Nagelsmann opet je povukao pravi potez. Mladi stručnjak na klupi Hoffenheima prošle pogađao je s izmjenama, igrači s klupe zabili su čak 13 pogodaka. Tamo gdje su stali protekle sezone, nastavili su ove. Jučer je Andrej Kramarić bio njegov joker, čovjek odluke za prva tri boda u prvenstvu. Uvjerljivo su, pak, pobjedu ostvarili nogometaši Borussije D. na gostovanju kod Wolfsburga. HSV i Hannover, dva kluba kojima mnogi predviđaju borbu za goli život, trijumfirali su u dvobojima s Augsburgom, odnosno Mainzom. A Hertha je s dva pogotka Leckiea pokazala Stuttgartu što ih čeka u povratničkoj sezoni.

U Hoffenheinu nisu digli ruke od Lige prvaka, unatoč porazu u prvom ogledu s Liverpoolom. Trener Nagelsmann stoga je protiv Werdera uveo šestoricu novih igrača kako bi mu prvotimci što spremniji dočekali uzvrat na Anfieldu, gdje će pokušati nadoknaditi minus od 1:2. Jedan od onih koji su krenuli s klupe je i Kramarić, tragičar spomenutog sraza s Redsima, tko zna u kojem bi smjeru otišla utakmica da je hrvatski reprezentativac pri 0:0 zabio s bijele točke.


Andrej Kramaric Goal HD - Hoffenheim 1-0 Werder...

Vraćanje samopouzdanja

Sam Kramarić je u razgovoru za SN rekao da nema problema s time i da će opet pucati. Na tom tragu je i njegov trener.

- Ne, nemamo strogo određenu hijerarhiju tko će pucati. Bilo bi stvarno dobro kada bi Kramarić ponovno išao izvesti. Pomoglo bi mu u vraćanju samopouzdanja - rekao je Nagelsmann.

Ali Kramarić nikada nije imao problema sa samopouzdanjem, jedan promašaj neće ga pokolebati. Jučerašnji gol sigurno će pomoći u iscjeljivanju. Imao je i dovoljnu dozu sreće, naime, njegov udarac desnom nogom sa 20 metara pogodio je gostujućeg Bauera u leđa i lopta je postala nedohvatljiva za vratara Pavlenku.

"Pogodak kojeg smo zabili bio plod sreće, ali pobjeda nije. Zaslužili smo je po svim parametrima, teško je igrati protiv suparnika koji se brani sa svim igračima. Malo koja momčad u Europi imala bi toliko prigoda kao što smo ih mi imali. Moram čestitati svojim igračima, jer su do posljednje sekunde igrali disciplinirano i tražili pobjedu. Očito su se željeli izboriti za dres na Anfieldu", rekao je Nagelsmann, koji je Kramarića uveo u 64. minuti.

Kramarić je nakon utakmice istaknuo kako Hoffenheim mora igrati bolje od prikazanog na otvaranju sezone.

"Lijepo je otvoriti sezonu s tri boda. Prošle sezone nam to nije uspjelo i možda ćemo ovoga puta imati još bolje rezultate, ali dobro. Neću puno govoriti o sezoni, prerano je za to. Mi moramo igrati bolje, kao šo smo igrali prije par dana protiv Liverpoola. Moramo se skoncentrirati i na Bundesligu i pokušati ponoviti prošlu sezonu".

Linker
20. travanj 2024 12:41