Bongarts/Getty Images
INFARKTNA ZAVRŠNICA

VIDEO: JE LI SADA SVE GOTOVO? NIKO KOVAČ I DRUŠTVO SLAVE ZAHVALJUJUĆI 'POKLONU' 40-GODIŠNJE LEGENDE Pogledajte gol koji je Borussiji odnio nadu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. svibanj 2019. 22:31

Bayern je nakon napola odigranog 32. kola Bundeslige na koračić do naslova prvaka! Momčad Nike Kovača je danas na svojoj Allianz Areni svladala Hannover s 3:1, a Borussia Dortmund prokockala je 2:0 na gostovanju kod Werdera, završilo je 2:2 i dva kola prije kraja prvenstva zaostaje četiri boda za bavarskim sastavom.

Niko Kovač došao je jako blizu osvajanju svog prvog naslova prvaka u trenerskoj karijeri zahvaljujući velikom kiksu Borussije kod Bremena, i u zadnje dvije utakmice treba osvojiti tri boda za potvrdu titule.

Bayern u sljedećem kolu ide u goste RB Leipzigu, dok u zadnjem u Münchenu dočekuje Eintracht, dok Borussia sljedećeg vikenda igra s Fortunom u Dortmundu, a u zadnjem kolu ima teško gostovanje kod imenjaka u Mönchengladbachu.

Borussija je u gostima kod Werdera povela golom američkog Hrvata Christiana Pulišića u 6. minuti, a na 2:0 povisio je Paco Alcacer u 41. minuti iz slobodnog udarca.

No, u posljednjih 20 minuta susreta igrači Borussije "častili" su domaćine. Prvo je katastrofalno pogriješio vratar Roman Bürki, kojem je Kevin Möhwald u 70. minuti zabio kroz noge, a potom je 40-godišnji Peruanac Claudio Pizarro u 75. pogodio za konačnih 2:2. Bio mu je to četvrti prvenstveni pogodak ove sezone, a sa 196 golova Pizarro je na šestom mjestu najboljih strijelaca Bundeslige svih vremena.

Gol Claudia Pizzara

Bayern je svoj posao odradio u ranijem subotnjem terminu. Bavarci su ugostili posljednjeplasirani Hannover i slavil s 3:1 golovima Lewandowskog (27), Goretzke (40) i Ribéryja (84).

Posebna priča je napadač Hannovera Brazilac Jonathas. On je ušao na početku drugog poluvremena, u 51. minuti je smanjio na 2-1 iz penala, a onda je isključen u 55. minuti nakon što je dobio dva žuta kartona u razmaku od tri minute.

Hertha je kod kuće dobila Stuttgart sa 3-1, a počasni pogodak za goste zabio je Mario Gomez u 70. minuti na asistenciju lijevog braniča Borne Sose, koji je odigrao cijeli susret. Stuttgart je na 16. mjestu i vjerojatno ga čeka doigravanje za opstanak.

Borussia Mönchengladbach i Hoffenheim odigrali su 2-2, a hrvatski napadač Andrej Kramarić, koji je igrao do 75. minute za Hoffenheim, bio je jedan od najboljih pojedinaca u svojoj momčadi. U prvom poluvremenu imao je tri prigode, u 23., 30. i 40. minuti, ali je vratar zaustavio njegove udarce. A u 70. minuti iz stopostotne prigode bio je trunku neprecizan.

Hrvatski veznjak Josip Brekalo opet je bio na klupi Wolfsburga, koji je dobio Nürnberg sa 2-0.

Linker
25. travanj 2024 03:52