Selim Sudheimer/Bongarts/Getty Images
SJAJNI BOSANAC DONIO POBJEDU

VIDEO: JOSIP BREKALO ODIGRAO SKORO CIJELU UTAKMICU U POBJEDI NA OTVARANJU BUNDESLIGE Ante Rebić niti na klupi, Lovren i Elez još čekaju svoju priliku

Piše: HinaObjavljeno: 25. kolovoz 2018. 20:10

Nogometaši Wolfsburga otvorili su natjecanje u novoj sezoni njemačke Bundeslige domaćom 2:1 pobjedom protiv Schalkea, a do nje su došli pogotkom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Ginczek je bio strijelac pobjedničkog pogotka, a američki stoper Brooks donio je vodstvo Wolfsburgu u 33. minuti. Isti je igrač u 85. minuti skrivio kazneni udarac iz kojeg je Bentaleb izjednačio na 1:1. Schalke je od 65. minute igrao s igračem manje, nakon što je sudac Ittrich pokazao izravni crveni karton Nastasiću, zbog neopreznog starta. Dojam je da je arbitar pogrešno procijenio situaciju i neopravdano isključio gostujućeg braniča.

Hrvatski mladi reprezentativac Josip Brekalo bio je u početnoj postavi Wolfsburga i igrao je do 86. minute, kad ga je zamijenio Mehmedi.

Ante Rebić zbog ozljede prepona nije bio u sastavu Eintrachta koji je s 2:0 slavio na gostovanju kod Freiburga. Muller i Haller bili su strijelci za goste.

Davor Lovren ostao je na klupi novog prvoligaša Fortune iz Duesseldorfa, koja je povela pogotkom Ramana (39'), ali su u drugom poluvremenu preokret i tri boda Augsburgu donijeli Hinteregger (57') i Hahn (76').

Josip Elez nije sudjelovao u osvajanju boda njegovog Hannovera na gostovanju u Bremenu, gdje su gosti poveli u 76. minuti pogotkom Weydandta. Werder je izjednačio preko Gebreselassiea (85').

Hertha je startala pobjedom u Berlinu, protiv Nuernberga, a zasluge za tri boda idu Vedadu Ibiševiću koji je postigao jedini pogodak u 27. minuti.

Od 18.30 sati prvu utakmicu u novoj sezoni odigrat će Borussia Moenchengladbach i Bayer Leverkusen. U nedjelju će prvo kolo biti zaključeno dvobojima Mainz - Stuttgart i Borussia Dortmund - RB Leipzig.

Borussia srušila Bayer, Tin Jedvaj opet na klupi

U posljednjoj subotnjoj utakmici 1. kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussia Moenchengladbach je na domaćem terenu svladala Bayer Leverkusen sa 2-0 (0-0).

Samo tri minute bile su dovoljne Borussiji za dva pogotka, iako su domaći do vodstva mogli već u 38. minuti, ali je Belgijac Thorgen Hazard promašio kazneni udarac. U 55. minuti je novi jedanasterac dosuđen za Borussiju, a ovoga puta je izvođač i realizator bio Jonas Hofmann. Samo tri minute poslije odličnu akciju pogotkom za 2-0 završio je Amerikanac Fabian Johnson.

Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj prosjedio je cijelu utakmicu na Bayerovoj klupi za pričuvne igrače.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 03:47