Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
NJEMAČKI KUP

VIDEO: KAKAV POSAO RADI BIVŠI IZBORNIK HRVATSKE! KOVAČ SA SVOJIM ENITRACHTOM IZBORIO POLUFINALE KUPA Napadač Vatrenih strijelac u visokoj pobjedi

Piše: HinaObjavljeno: 07. veljača 2018. 21:55

Nogometaši Eintrachta, koje predvodi bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, izborili su plasman u polufinale njemačkog Kupa nakon što su u četvrtfinalnom susretu u Frankfurtu pobijedili Mainz 3-0.

Eintracht je stigao do pobjede postigavši golove nakon katastrofalnih reakcija gostujućeg sastava.

Domaćin je je poveo u 17. minuti Rebićevim golom nakon velike pogreške gostujućeg vratara Renea Adlera. Mainzov vratar je nespretno reagirao na povratnu loptu što je iskoristio Marius Wolf asistiravši Rebiću koji je zabio u praznu mrežu za vodstvo 1-0. Bio je to njegov peti pogodak ove sezone pri čemu prvi u Kupu.

Drugi pogodak gosti su si sami zabili. Napadač Eintrachta Sebastien Haller je ubacio loptu u kazni prostor, a Alexander Hack je skrenuo u vlastitu mrežu. Sve dvojbe oko pitanje pobjednika razriješio je Omar Mascarell u 62. minuti. Španjolski veznjak je iskoristio još jedan Hackov 'poklon' i potom rutinski svladao Adlera.

Očajno izdanje Mainza zaokružio je Danny Latza zaradivši crveni karton u 82. minuti.

Plasman u polufinale Kupa u utorak su izborili Bayern i Bayer Leverkusen, a posljednjeg putnika doznat ćemo nakon susreta između Schalkea i Wolfsburga.

Ždrijeb parova polufinala je 11. veljače, polufinalni susreti su na rasporedu 17. i 18. travnja, a finale je 19. svibnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Linker
19. travanj 2024 01:33