Bayern
 REUTERS/Hannibal Hanschke / REUTERS
NJEMAČKI KUP

VIDEO: NAVIJAČI BAYERNA UMALO DOŽIVJELI NOVI ŠOK! BAYERN TEK NAKON PRODUŽETAKA PROŠAO HERTHU Niko Kovač izborio četvrtfinale njemačkog Kupa

Piše: HinaObjavljeno: 07. veljača 2019. 00:35

Nogometaši Bayerna izborili su plasman u četvrtfinale njemačkog Kupa pobijedivši u Berlinu nakon produžetaka Herthu sa 3-2.

Bavarski sastav, kojeg vodi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač, niti u petom uzastopnom susretu unutar 90 minuta nije uspio pobijediti Herthu, no ovoga puta navijači Bayerna su imali razloga za zadovoljstvo jer je njihova momčad na koncu ipak slavila.

Hertha je povela već u trećoj minuti preko Maximiliana Mittelstadta, no Bayern je izjednačio četiri minute kasnije golom Sergea Gnabryja. Isti je igrač u 49. minuti doveo goste u vodstvo.

Međutim, Hertha je u 67. minuti izjednačila nakon velike pogreške Matsa Hummelsa koji je neoprezno vraćao loptu Svenu Ulreichu. Poklon je iskoristio Davie Selke zabivši za 2-2. Pitanje pobjednika razriješeno je u 98. minuti golom Kingsleyja Comana.

Schalke je izborio četvrtfinale pobjedom protiv Fortune Dusseldorf sa 4-1. Domaćin je nakon prvog poluvremena vodio 1-0, a potom u prvih sedam minuta nastavka razriješio pitanje pobjednika. Strijelci su bili Ahmed Kutucu (29), Salif Sane (48, 87) i Marc Uth (53), dok je Rouwen Hennings smanjio u 71. minuti.

Među osam najboljih momčadi plasirali su se i RB Leipzig, te Augsburg.

Leipzig je na svom travnjaku pobijedio Wolfsburg sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Matheus Cunha u 9. minuti. Za goste je od 58. minute igrao mladi hrvatski nogometaš Josip Brekalo.

Identičnim rezultatom Augsburg je na gostovanju pobijedio drugoligaša Holsten Kiel, a gol vrijedan četvrtfinala zabio je Michael Gregoritsch u 85. minuti. Jozo Stanić nije nastupio za goste.

Linker
20. travanj 2024 05:16