REUTERS
OGORČENJE I BIJES

VIDEO: NIKO KOVAČ NAKON KONTROVERZNE POBJEDE POŠTENO PRIZNAO: 'JA OVO NE BIH SUDIO', GOSTI BJESNE '70.000 navijača, a sudac da bude nepristran!?'

Sinoć je u Münchenu odigrana prva utakmica 56. bundesligaške sezone, momčad bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača startala je pobjedom 3:1 protiv Hoffenheima, ali uz dosta kontroverzi.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. kolovoz 2018. 18:32

Julian Nagelsmann hrabro je najavio borbu za naslov prvaka, a njegov Hoffenheim sinoć se upravo tako postavio na otvaranju 56. bundesligaške sezone. Međutim, presudila je lucidnost starog majstora Francka Riberyja koji je desetak minuta prije izborio jedanaesterac iz kojeg je Bayern došao do uvodne pobjede, a trijumf je u nadoknadi potvrdio drugi dio tandema - Arjen Robben.

Niko Kovač iznenadio je sa sastavom, obrambeni dvojac tvorili su Süle i Boateng, potonjeg već neko vrijeme povezuju s PSG-om, ali za sada je u Bayernu, naprijed je zaigrao Coman umjesto Robbena.

Dvoboj je bio od prve minute pun inteziteta, oštrih dvoboja u kojima gosti ni u jednom trenutku nisu pomišljali na uzmak. Ipak, od početka se Bayern nametnuo, imao je neke prigode i gužve pred Baumannom. Obrana gostiju izdržala je do 23. minute, a tada je Kimmich savršeno izveo korner, a Thomas Müller glavom je zabio prvi pogodak nove sezone.

Imali su gosti sreće, jer je Coman imao veliku prigodu za povećanje vodstva u 38. minuti, ali je Baumann sjajno obranio. Nakon toga se zaoštrilo, Francuz je u jednom duelu stradao, morao je biti zamijenjen, umjesto njega ušao je Robben. Ni Bayernovi igrači nisu bili nježni. Čak pet minuta je zbog svega sudac bio prisiljen produljiti prvi dio.

U nastavak su gosti krenuli po izjednačenje, u 58. Szalai je nakon solo prodora i pogreške Boatenga vratio sve u rezultatsku ravnotežu.

Do kraja smo gledali totalno otvoreni nogomet, izmjenjivali su suparnici udarce kao dva boksača, a onda je u 79. presudila genijalnost Riberyja. Francuz je ušao u šesnaesterac, ispred njega je uklizao Nordveit, Ribery je prebacio loptu preko njega i jednostavno pao. Jedanaesterac je izveo Lewandowski, Baumann ga je pročitao, ali je Robben bio najbrži i zabio.

No, kad su već gosti trebali krenuti s centra, glavni sudac je dobio signal od video suca i nakon pregleda snimke ponovio je izvođenje najstrože kazne jer je Nizozemac prerano utrčao u šesnaestarac. U drugom pokušaju Lewandowski je bio precizan.

Trener Hoffenheima Julian Nagelsmann bio vidno uzrujan nakon utakmice s Bayernom i navodnog prekršaja na Francku Ribéryju kod penala:

"To nije bio prekršaj za najstrožu kaznu. Ne razumijem ulogu VAR-a ako se ovakve odluke ne provjeravaju. Što rade suci u kontrolnoj sobi zaduženi za VAR tehnologiju?! Zašto plaćamo njih i 14 ekrana kad ne vide ove očigledne situacije?! S druge strane, kako očekivati od suca okruženog sa 70.000 navijača Bayerna da bude nepristran?"

Zanimljiva je bila i izjava našeg Nike Kovača koji je bez uvijanja priznao: "Ja ovo ne bih sudio."

Točka na i

Još jednom je VAR bio u pogonu, dvije minute prije kraja Goretzka je opalio sa 16 metara, lopta je na put okrznula Müllera u ruku i pogodak je bio poništen. Međutim, u završnici Robben je iskoristio pad koncentracije gostiju i zabio za konačnih 3:1. U redovima gostiju zbog ozljede nije bilo u sastavu hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića.

Rezultati by SofaScore

Linker
21. travanj 2024 21:00