Martin Rose/Bongarts/Getty Images
HRVATI AKTIVNI

VIDEO: NOVI VATRENI SE SPECIJALIZIRAO ZA ASISTENCIJE, KRAMARIĆ PRUŽIO SJAJNU PARTIJU Pobjednički gol Atletica postignut iz sporne situacije

Piše: HinaObjavljeno: 16. veljača 2019. 19:57

U 22. kolu Bundeslige Wolfsburg je u subotu dobio Mainz s 3:0, a hrvatski veznjak Josip Brekalo ponovno je, kao i u prošlom kolu, bio asistent.

Brekalo je proigrao Maximiliana Arnolda za vodeći gol "vukova" u 4. minuti. Preostala dva pogotka postigli su Weghorst (70'-pen) i Robin Knoche (76'), a Brekalo je igrao do 78. minute.

Hoffenheim je na domaćem terenu svladao Hannover s 3:0 golovima Joelintona (4'), Ishaka Belfodila (14') i Kerema Demirbayja (80'). Hrvatski napadač Andrej Kramarić, koji je igrao do 79. minute za Hoffenheim, nije se upisao u strijelce, ali je pružio vrlo dobru partiju. Odlično je proigravao svoje suigrače, a tri puta je ozbiljno zaprijetio. Njegove udarce u 12. i 74. minuti obranio je vratar gostiju, dok je u 67. minuti pokušao glavom, ali je bio neprecizan.

Stuttgart je kod kuće izgubio od Leipziga s 1:3, a hrvatski branič Borna Sosa dobio je skromnu minutažu u dresu domaćina, ušao je u igru tek u 86. minuti. Za Leipzig dvostruki strijelac bio je Poulsen (6', 74'), a jedan pogodak dodao je Sabitzer (68').

Dan ranije Bayern, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, pobijedio je Augsburg s 3:2, iako je dva puta gubio. Tako je Bayern smanjio zaostatak za vodećom Borussijom iz Dortmunda na dva boda.

Večeras Hertha dočekuje Werder, u nedjelju se sastaju Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach, te Bayer Leverkusen - Fortuna Dusseldorf, a u ponedjeljak vodeća Borussia Dortmund gostuje kod Nürnberga.

Rezultati by SofaScore

Pobjednički gol Atletica postignut iz sporne situacije

Nogometaši Atletico Madrida u subotu su u gostima dobili Rayo Vallecano s 1:0, a pobjednički gol Griezmanna u 74. minuti postignut je iz sporne situacije.

Alvaro Morata, koji je je asistirao Griezmannu, bio je u zaleđu, ali sudac nije ništa signalizirao. Hrvatski napadač Nikola Kalinić ostao je na klupi za pričuve Atletica.

Soccer Football - La Liga Santander - Rayo Vallecano v Atletico Madrid - Campo de Futbol de Vallecas, Madrid, Spain - February 16, 2019  Atletico Madrid's Antoine Griezmann celebrates scoring their first goal with Alvaro Morata   REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Prethodno je Celta na domaćem terenu izgubila od Levantea s 1:4, a strijelci za goste bili su Morales (20', 62'), Coke (40') i Borja Mayoral (89').

Dan ranije u prvoj utakmici 24. kola španjolskog nogometnog prvenstva Eibar i Getafe su odigrali 2:2 (0:1). Gosti su poveli 2:0 golovima Mate (37') i Foulquiera (52'), a bod domaćinima je s dva pogotka spasio Charles (67'-11m, 80').

Rezultati by SofaScore

Barišiću 90 minuta u remiju Rangersa

Hrvatski lijevi branič Borna Barišić odigrao je svih 90 minuta za Rangers koji je u susretu 26. kola škotskog nogometnog prvenstva odigrao samo 0:0 protiv Saint Johnstonea na svom Ibrox Parku.

LIVINGSTON, SCOTLAND - JANUARY 27:  Alfredo Morelos of Rangers (20) celebrates with Borna Barisic as he scores his team's third goal during the Ladbrokes Premiership match between Livingston and Rangers at Tony Macaroni Arena on January 27, 2019 in Livingston, United Kingdom. (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)
Ian MacNicol/Getty Images

Drugi hrvatski igrač u sastavu Rangersa Nikola Katić ostao je na klupi.

Drugi Rangers sada ima 52 boda, pet manje uz utakmicu više od vodećeg Celtica, dok je Saint Johnstone šesti sa 38 bodova.

Linker
23. travanj 2024 08:31