Getty ilustracija
IMPRESIVNO

VIDEO: PERIŠIĆ DEBITIRAO, ALI SVI PRIČAJU O JOŠ JEDNOJ ČUDESNOJ PREDSTAVI NAJJAČEG KOVAČEVOG ADUTA Bayern stigao do uvjerljive pobjede

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 24. kolovoz 2019. 22:51

Robert Lewandowski u srijedu je napunio 31 godinu, a u subotu si je za rođendan poklonio hat-trick kojim je riješio utakmicu u Gelsenkirchenu. Bayern je tako došao do prve pobjede u novom prvenstvu (0:3).

Poljak je prvo realizirao jedanaesterac, a konačno rješenje stiglo je nakon sjajnog izvedenog slobodnog udarca, a za kraj je dao i pogodak iz igre, potvrdivši još jednom da je jedan od najboljih strijelaca na svijetu. Uostalom, nakon dva kola ima već pet pogodaka na kontu.

Schalke je jedan od najdražih Bayernovih suparnika u ovom desetljeću, Rudari su samo tri puta ostali neporaženi, a doma su posljednji bod osvojili još 2011. godine. Niko Kovač ostavio je na klupi svu trojicu pojačanja koje su Bavarci doveli u posljednje vrijeme, Coutinho, Perišić i Cuisance pridružili su tako Ulreichu, Martinezu i Daviesu. Ponovo Kovač nije mogao popuniti zapisnik jer je ostao bez Sanchesa koji odlazi u Lille, Boateng je bolestan, a Arp i Goretzka ozlijeđeni. No, zato je prvi puta u početnoj postavi bio Lucas Hernandez, on je zauzeo mjesto uz Sülea na stoperskim pozicijama, Pavard je premiješten na desnog bočnog, a Kimmich na zadnjeg veznog. Schalke je pokušavao presingom unijeti nemir u Bayernove redove, ali to je bilo kratkog daha, jer je u 20. minuti Coman srušen u šesnaestercu domaćina, a Poljak je sigurno realizirao kazneni udarac. Nastavljeno je u istom ritmu, Schalke je tražio put do izjednačenja, a gosti su bili vrlo konkretni čim oduzeli loptu, s tri dodira dolazili u završnicu, ali je nedostajalo preciznosti u posljednjem dodavanju. Do odmora više nije bilo promjene rezultata.

Kovač ništa nije mijenjao na poluvremenu, a kada je Lewandowski sa 25 metara zabio iz slobodnog udarca bilo je jasno da bodovi odlaze u bavarsku metropolu. Neposredno nakon drugog gola trener gostiju povukao je prve poteze, u 57. minuti uveo je Coutinha i Perišića, a izašli su Müller i Gnabry. Treći pogodak stigao je nakon brze tranzicije, Coman probio desnu stranu, Lewandowski je prevario svog čuvara i sa 15 metara zabio pokraj nemoćno Nübela. S ova tri pogotka poljski reprezentativac stigao je do brojke od 207 pogodaka u 292 odigrane utakmice za Borussiju D. i Bayern. Impresivno!

Tin Jedvaj sigurno je zamišljao bolji početak nove avanture, odigrao je cijelu utakmicu za Augsburg, ali je bio direktan krivac za pogodak gostiju. Union je tim golom osvojio svoj prvi bod u povijesti Bundeslige. Hrvatski reprezentativac imao nekoliko dobrih intervencija u obrani, međutim, često je pokušavao dugim loptama pronaći svoje suigrače u napadu, te su lopte većinom završavala kao lagan plijen gostujućih braniča.

- Mislim da je rezultat na kraju realan, obje momčadi igrale su na mahove i imale svoje dobre trenutke. Prvi dio bila je samo borba, a šteta je što nismo uspjeli zabiti i drugi. Mogli smo na kraju do pobjede, no remi je u redu. Trebamo još vremena kako bismo se posložili, ali mislim da smo na pravom putu - rekao je trener Augsburga Martin Schmidt.

Bila je ovo subota u kojoj su gosti dominirali, jedini domaći trijumf ostvario je Hoffenheim pobijedivši Werder koji je s dva poraza otvorio sezonu. U gostima su pak slavili Bayer, Borussia M. i Freiburg, sve tri momčad s identičnih 1:3 bili su bolji od Fortune, Mainza odnosno Paderborna. Apotekari su u Düsseldorfu sve riješili do 39. minute, tada je, naime, bilo 3:0 za njih. Davor Lovren nije konkurirao za domaćine.

Borussia M. gubila je u Mainzu, no s dva brza pogotka u završnici utakmice došli su do pobjede, ostavivši domaćina na bodovnoj ništici, baš kao što je Freiburg to napravio Paderbornu.

Danas se igraju dvije vrlo zanimljive utakmice RB Leipzig dočekuje Eintracht, Rebić je najavljen u sastavu, a Ante Čović se predstavlja berlinskoj publici. Nakon bod u Münchenu pokušat će stići i do prve pobjede, suparnik je Wolfsburg. Brekalo će opet startati s klupe.

Linker
20. travanj 2024 09:04