REUTERS
BUNDESLIGA

VIDEO: POBJEDA ZA PRVO SLAVLJE U NOVOJ SEZONI Niko Kovač i društvo srušili Borussiju, zaigrao i Ante Rebić

Piše: HinaObjavljeno: 09. rujan 2017. 20:01

Eintracht iz Frankfurta, kojeg vodi Niko Kovač, u subotu je u 3. kolu Bundeslige upisao prvu pobjedu u novoj sezoni svladavši u gostima Borussiju Moenchengladbach sa 1-0.

Pobjednički gol zabio je Kevin-Prince Boateng u 13. minuti, a hrvatski napadač Ante Rebić igrao je za Eintracht od 51. minute.

Borussia Dortmund je u gostima kod slabašnog Freiburga odigrala samo 0-0, iako je više od 60 minuta imala igrača više. Naime, u 29. minuti nakon oštrog prekršaja isključen je veznjak Freiburga Yoric Ravet, ali domaći "bunker" izdržao je jalove napade Borussije.

Koeln je i dalje bez bodova, a novi poraz doživio je od Augsburga, koji je slavio sa 3-0. Trostruki strijelac bio je Islanđanin Alfred Finnbogason (21, 33pen, 90+4) . Loše ide i Bayer Leverkusenu, koji ima samo jedan bod. "Apotekari" su gostovali kod Mainza i izgubili sa 1-3.

Dan ranije Leipzig je u gostima slavio kod HSV-a sa 2-0. Pobjedu Leipzigu osigurali su Naby Keita (67) i Timo Werner (75). Večeras Kramarićev Hoffenheim dočekuje Bayern.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
20. travanj 2024 02:33